Περίσσευμα αγάπης από τον ιερό ναό Εισοδίων Θεοτόκου Λεχαινών

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 11/04/2017

 

Η διανομή βοήθειας στους εμπερίστατους συνανθρώπους μας στα Λεχαινά από τον ιερό ναό των Εισοδίων Θεοτόκου έχει γίνει πλέον θεσμός. Είναι ευλογία Κυρίου που υπάρχει και  η τοπική εκκλησία και από το υστέρημα απαλύνει σε ένα βαθμό τον πόνο του συνανθρώπου.

Πρωταγωνιστές αυτού του θεάρεστου έργου ο π. Θεόδωρος Πανουτσόπουλος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ιερού ναού,  οι οποίοι τα τελευταία 24ωρα είχαν αποδυθεί σε αγώνα συγκέντρωσης τροφίμων για τους κατοίκους των Λεχαινών που έχουν πραγματικά ανάγκη.

 

Βοήθεια από το 2013

 

Με πολύ κόπο συγκέντρωσαν από εμπόρους της περιοχής, που προσφέρουν βοήθεια χωρίς δεύτερη σκέψη,  κοτόπουλα, πατάτες, όσπρια,  ζυμαρικά και λαχανικά, τα φόρτωσαν στο αγροτικό αυτοκίνητο του π. Θεοδώρου και τα μετέφεραν σπίτι του.

Εκεί τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και η οικογένεια του π. Θεοδώρου τα συσκεύασαν για να διανεμηθούν σε περίπου 100 οικογένειες. Η διαδικασία είχε  ξεκινήσει από τα χαράματα της Μεγάλης Τρίτης και η διανομή ξεκίνησε από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Δεκάδες Λεχαινίτες έφθαναν διακριτικά στο σπίτι του π. Θεοδώρου έπαιρναν τις συσκευασίες και έφευγαν. Η βοήθεια από τον συγκεκριμένο ιερό ναό έχει ξεκινήσει από το 2013 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα κάθε Πάσχα, Χριστούγεννα και 15Αύγουστο, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν και για τους εμπόρους που προσφέρουν τα αγαθά.

 

«Ο κόσμος πεινάει…»

 

Ο ακάματος εργάτης της εκκλησίας ο π. Θεόδωρος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτη μας, βοηθάμε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. Με δυσκολία πήραμε φέτος αυτές τις ποσότητες γιατί και τα συσκευαστήρια και οι έμποροι έχουν πρόβλημα. Πέρυσι είχαμε βοηθήσει πάνω από 180 οικογένειες, αλλά φέτος  δυστυχώς η βοήθεια μειώθηκε και δεν μπορούμε να βοηθήσουμε πάνω από 100 οικογένειες. Ο κόσμος πεινάει και συνεχίζει να ζητά βοήθεια καθημερινά. Το πρόβλημα επιδεινώνεται και δεν ξέρω που θα φθάσει»

Ο κ. Τρόντζας Δημήτρης μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, που από τα χαράματα ξεφορτώνει και συσκευάζει , δήλωσε: «Είναι μια προσπάθεια που έχει καθιερωθεί ως θεσμός και  που γίνεται με δυσκολίες προκειμένου να βοηθήσουμε τους αναξιοπαθούντες συγχωριανούς μας».