Ι.Μ. Λαγκαδά: Η εορτή του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/06/2012

Την Κυριακή 24 Ιουνίου ε.έ, εορτή του  Γενεσίου του Τιμίου ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Όσσης, όπου και φυλάσσονται τα σεπτά λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων Κυράννης της Οσσαίας και Ακυλίνης- Αγγελίνης της εκ Ζαγκλιβερίου καταγομένης .

Κατά την διάρκεια της  Θείας Λειτουργίας, ετέθησαν σε προσκύνηση Ιερά Λείψανα Αγίων Νεομαρτύρων τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μητρόπολη μας και εκόμισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός της γεννήσεως του Τιμίου Προδρόμου,  ο οποίος ενέπνευσε και εμπνέει τα τάγματα των αγίων, των οσίων, των ομολογητών, των νεομαρτύρων, των μοναχών, των πατέρων και όλων των «εις Χριστόν πιστευόντων, καθώς και στα παραδείγματα που μας δείχνουν με τον βίο τους οι Άγιοι Νεομάρτυρες οι οποίοι με την ζωή και το μαρτύριο τους έγιναν ομολογητές της Πίστεως του Αναστάντος Κυρίου.