Επιτυχής η λειτουργία της Σχολής Λειτουργικής Γλώσσας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/06/2012

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διετής κύκλος σπουδών της Σχολής Εκμάθησης Λειτουργικής Γλώσσας, από την οποία αποφοίτησαν 65 περίπου σπουδαστές, που παρακολούθησαν εντατικά μαθήματα, με σκοπό την καλύτερη δυνατή κατανόηση και συμμετοχή στα Λειτουργικά δρώμενα της Εκκλησίας.

Η Σχολή φιλοξενήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Βόλου, με υπεύθυνη – διδάσκουσα την Μοναχή Λαυρεντία, Αδελφή της Ιεράς Μονής Οσίου Λαυρεντίου Πηλίου, Φιλόλογο.

Την Δευτέρα 18 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση λήξης των μαθημάτων της Σχολής, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, των εφημερίων του Ναού και των σπουδαστών. Κατ’ αυτήν, η Μοναχή Λαυρεντία μίλησε για το έργο που επιτελέστηκε, την τελευταία διετία στη Σχολή και αναφέρθηκε διεξοδικά στην διαχρονικότητα της Ελληνικής Γλώσσας, στο Κοινοτικό έργο και ρόλο που επιτελεί η Λατρεία, καθώς και στην ανάγκη, πέραν της κατανόησης και της εμπειρικής προσέγγισης της Θείας Λατρείας. 

Από τη μεριά του ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε όλους όσοι συνέβαλαν στη λειτουργία της Σχολής, καθώς και τους σπουδαστές, που με συνέπεια και ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τον διετή κύκλο σπουδών. Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην Θεία Λατρεία ως έκφραση της Καθολικότητας της Εκκλησίας, καθώς περιλαμβάνει και αγκαλιάζει όλα τα μέλη Της, ενώ μίλησε και για την εσχατολογική της διάσταση, καθώς είναι προτύπωση και εικονισμός της Βασιλείας των ουρανών.

Τέλος, αναφέρθηκε στην αδιάρρηκτη και καταλυτική σχέση Επισκόπου και ποιμνίου, στο πλαίσιο της Τοπικής Εκκλησίας, η οποία οφείλει να χαρακτηρίζεται από υπακοή και εμπιστοσύνη, ενώ υποσχέθηκε συνέχιση της προσπάθειας για την καλύτερη δυνατή μετοχή των πιστών στην Λειτουργική ζωή της Εκκλησίας.    Εκ του Γραφείου Τύπου