Το Μεγάλο Αγγελικό Σχήμα σε κληρικό

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/06/2012
Μέσα σε κλίμα κατάνυξης παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών απ΄όλο το Β. Έβρο το απόγευμα της Κυριακής 17 Ιουνίου ε.ε. στη νεοϊδρυθείσα Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσης, προσήλθε ο π. Χρυσόστομος Παπαδόπουλος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως μας προκειμένου να δεχτεί από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό το Μεγάλο Αγγελικό Σχήμα.

Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή το απόγευμα τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσης Αρχιερατικός Εσπερινός και εν συνεχεία ο π. Χρυσόστομος Παπαδόπουλος συνοδευόμενος από την Αδελφότητα της Ιέρας Μονής προσήλθε ενώπιων του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και έλαβε το Μέγα Αγγελικό Σχήμα.

Μετά το τέλος της Ακολουθίας ο π. Χρυσόστομος δέχτηκε τις ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, των Αδελφων της Μονής και άλλων κληρικών, του Δημάρχου Διδυμοτείχου κ. Πατσουρίδη, του Διοικητού της 3ης Μ/Κ ΤΑΞ ΡΙΜΙΝΙ Ταξιάρχου κ. Καρυώτη, του Υποδιοικητού της 3ης Ταξιαρχίας κ. Λουκά και των εκατοντάδων πνευματικών του τέκνων.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσης ιδρύθηκε πριν από 2 χρόνια και βρίσκεται στην Ελληνοτουρκική Μεθόριο, απέναντι από την Αδριανούπολη και δίπλα στα στρατιωτικά φυλάκια της Μεθορίου. Ήδη στην  Ιερά Μονή έχει εγκατασταθεί Ηγούμενος και η αδελφότητα αποτελείται από 5 Ιερομονάχους και έναν Διάκονο.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως