Χειροτονία εις πρεσβύτερον, ανθρώπου του μόχθου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/06/2012

(εκ της Ι.Μ.) Την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Χρήστου Αράπη, Βιοτέχνη, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, την Κυριακή 17 Ιουνίου.

Ο Σεβασμιώτατος, παίρνοντας αφορμή από το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της Ημέρας, στο οποίο περιγραφόταν η κλήση των πρώτων Μαθητών από τον Κύριο, αναφέρθηκε στα πρόσωπα των απλών εκείνων ανθρώπων του μόχθου και της βιοπάλης, που, με την χάρη του Αγίου Πνεύματος, έγιναν διαπρύσιοι κήρυκες του Ευαγγελίου, αναμορφώνοντας την οικουμένη. Απευθυνόμενος στον νέο Πρεσβύτερο σημείωσε ότι «ο Κύριος επανέρχεται και πάλι και περιοδεύει από σοκάκι σε σοκάκι από γειτονιά σε γειτονιά και ψάχνει και πάλι καθαρές καρδιές για να εμπιστευτεί το έργο Του, ανθρώπους του μόχθου και του κόπου, που θέλουν και προσφέρονται να υπηρετήσουν με ανιδιοτέλεια την Εκκλησία. Έτσι συμβαίνει σήμερα στην εποχή μας. Και είσαι από αυτούς τους εκλεκτούς, που καλούνται να προσεγγίσουν και πάλι τους ανθρώπους, να κρατήσουν ζωντανά τα θυσιαστήρια, να κοινωνούν με το λαό μας, να εργαζόμαστε τη λύτρωση και σωτηρία Του, να στέκονται αλληλέγγυοι στις ανάγκες του, να μπορέσουν να κρατήσουν την ελπίδα στην καρδιές των ανθρώπων…»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην πατρίδα μας και σημείωσε ότι «Μια καινούργια ιστορία γράφεται στον τόπο μας, είτε έτσι είτε αλλιώς. Ας ελπίσουμε ότι θα γραφτεί με σωστά γράμματα. Σημασία έχει, όμως, ότι η Εκκλησία θα κληθεί, για άλλη μια φορά, να μαρτυρήσει και να παραμείνει μαρτυρική μάνα αυτού του λαού. Αυτή είναι η αλήθεια, η μόνη αλήθεια. Και χρειαζόμαστε ανθρώπους για να δώσουμε αυτή τη μαρτυρία, που διψάει ο λαός μας, που περιμένει από την Εκκλησία να σταθεί οδηγός, καθοδηγητής, όχι για να τον εξουσιάσει, αλλά για να τον διακονήσει με αγάπη και ταπείνωση, όπως οι Μαθητές του Χριστού…»

Ο νέος Πρεσβύτερος θα τοποθετηθεί προσωρινά στον ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου.