«Έφυγε» σε ηλικία 52 ετών ο ιεροψάλτης Σπυρίδωνας Τσάκωνας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/06/2012

(του π. Ιωάννου  Σουρλίγγα)

 

Απεβίωσε  την  Τετάρτη 13η  Ιουνίου 2012 στην Αθήνα, ο Ιεροψάλτης και Καθηγητής της  Βυζαντινής Μουσικής,  μακαριστός Σπυρίδωνας Τσάκωνας.

 Η  εξόδιος Ακολουθία  του εκλιπόντος, τελέσθηκε την Πέμπτη 14η Ιουνίου 2012, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων του δήμου Αγίων Αναργύρων Αττικής, στην Ενορία την οποία μεγάλωσε και έζησε, διακονώντας τον  σεβαστό Πατέρα του  Ιερέα π. Χαράλαμπο,  ο οποίος ήταν Εφημέριος της Ενορίας ταύτης.

Ο μακαριστός  Σπύρος Τσάκωνας άφησε τούτον τον μάταιο κόσμο, σε ηλικία μόλις 52 ετών.

Διακόνησε συν τοις άλλοις, από της Θέσεως του Πρωτοψάλτη,  επί τριετίαν  και την Ενορία του  Μητροπολιτικού Ιερού Ναού  Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, Ενορία την οποία είχε διακονήσει επάξια ο Δάσκαλός του, Πρωτοψάλτης Κωνσταντίνος Τασσόπουλος.

Την εξόδιο Ακολουθία  τέλεσε  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαραθώνος κ.κ. ΜΕΛΙΤΩΝΑΣ, συμμετείχαν  επίσης πλήθος Ιερομονάχων, Ιερέων, Διακόνων και συναδέλφων Ιεροψαλτών και καθηγητών, αποδίδοντας έτσι φόρο τιμής και αναγνώριση   για την πολυχρόνιο προσφορά του στην Αγίαν μας  Εκκλησία.

Εκατοντάδες χριστιανών και φίλων, συμμετείχαν συμπροσευχόμενοι κατά την ώρα της Ακολουθίας, τόσο εντός του Ιερού Ναού όσο και στον προαύλιο χώρο  της Ενορίας των Αγίων Αναργύρων.

Στην προσωπικότητα και την προσφορά  του εκλιπόντος,  αναφέρθηκαν   ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαραθώνος κ.κ. ΜΕΛΙΤΩΝΑΣ, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π Χρυσόστομος εκ μέρους της Ενορίας των Αγίων Αναργύρων,  συνάδελφοι Ιεροψάλτες, οι οποίοι   γνώριζαν τον μακαριστό  καλά όλα αυτά τα χρόνια της Εκκλησιαστικής του πορείας και  διακονίας.

Η ταφή του εκλιπόντος έγινε στο Δημοτικό Κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων.  

Εκ μέρους   του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, συμμετείχαν  στην εξόδιο Ακολουθία,  ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικό Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου  π. Ιωάννης,  ο συνεφημέριος π. Σωτήριος, συνεργάτες του Ναού, καθώς και αρκετοί Τριπολίτες. 

Ας είναι ελαφρό το χώμα που  τον σκεπάζει  και ας  οικονομήσει  ο Κύριος την εξ ουρανού παρηγορίαν στους οικείους του.

Αιωνία αυτού η Μνήμη.