Ο Γλυφάδας Παύλος στο Συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού για Φυλακές IPCA-Europe

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/06/2012

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία προσφέρoντας χρήσιμα συμπεράσματα στους συμμετέχοντες το Συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού για Φυλακές IPCA-Europe, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή SambatadeSusτης Ρουμανίας και την Ακαδημία της που εδρεύει εκεί, στους πρόποδες των Καρπαθίων , από τις 3 Ιουνίου τρ. ε. . Στο συνέδριο αυτό συμμετείχαν 200 σύνεδροι Κληρικοί και λαϊκοί, που διακονούν στα Σωφρονιστικά Καταστήματα, από όλη τη Ευρώπη και από όλα τα Χριστιανικά Δόγματα.

Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη αδεία και ευλογία της Δ.Ι.Σ, για άλλη μια φορά ήταν ο Μητροπολίτης μας κ. Παύλος, όπου είχε την ευκαιρία, να συνεργαστεί, να ανταλλάξει εμπειρίες και να δημιουργήσει «γέφυρες επικοινωνίας» με άλλους ορθοδόξους Επισκόπους και Ιερείς που διακονούν στις φυλακές, αλλά και να δώσει μία ορθόδοξη μαρτυρία πίστεως, στους εκπροσώπους των υπολοίπων Χριστιανικών Δογμάτων της Ευρώπης.

Ο Τίτλος του φετινού συνεδρίου ήταν:«Δυναμώνοντας την ψυχή –

"Strengthening the Soul", και όπως πάντα ακολούθησε τις συνήθεις υψηλές προδιαγραφές σε επίπεδο οργάνωσης αλλά και περιεχομένου, δίνοντας έμφαση στην πνευματικότητα όσων διακονούν στις φυλακές. Οι εισηγήσεις και οι ομάδες εργασίας, προσπάθησαν να διερευνήσουν και να περιγράψουν με στοιχεία, τα αποτελέσματα και τις συνέπειες που δημιουργεί ή αίσθηση του εγκλεισμού στο μυαλό και την ψυχή τόσο των κρατουμένων, αλλά και των εργαζομένων υπαλλήλων στα Σωφρονιστικά Καταστήματα.