Προσκύνημα στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας της "Κυράς"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/06/2012

Προσκύνημα στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας της "Κυράς" (Κοκκινάδας) Λευκίμμης (Ι.Μ.Κερκύρας) πραγματοποίησαν τα μέλη των Ενοριακών Συνάξεων Ενηλίκων Ποταμού (Ε.Σ.Ε.Π.), με την ευκαιρία της εκδήλωσης που διοργανώνουν κάθε χρόνο για την λήξη της κατηχητικής περιόδου.

    Στο μικρό καθολικό αφού τελέστηκε σύντομη Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο καθώς και η ακολουθία της Αρτοκλασίας, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για την ιστορία του Ι. Ησυχαστηρίου αλλά κυρίως για τον θαυμαστό και συγχρόνως πολύπαθο βίο της ανακαινίστριας της Ιεράς Μονής,  μακαριστής ηγουμένης, μοναχής Αναστασίας Βλάχου.

    Εν συνεχεία αφού  ασπάσθηκαν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας καθώς και  τμήματα Ιερών Λειψάνων των Αγίων Νηπίων, πραγματοποιήθηκε η ακολουθία τρισαγίου επί του μνήματος της μακαριστής ηγουμένης αλλά και όλων των υπολοίπων κεκοιμημένων μοναζουσών.

    Η κατά πάντα ταπεινή και φιλόξενη καθηγουμένη μοναχή Ευπραξία ως και η αδελφή Αθανασία προσέφεραν το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα και ευθύς αμέσως, κατά ομάδες, οι προσκυνητές προσήλθαν στο μικρό και λιτό κελλί της γεροντίσσης Αναστασίας, οπου τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν από κοντά τα σανίδια που χρησιμοποιούσε σαν κρεββάτι καθώς και το λιθάρι που είχε σαν προσκέφαλο. Ακόμη αντίκρυσαν τα πολύ ελάχιστα προσωπικά της είδη καθώς και το μοναδικό και χιλιομπαλωμένο ράσο της.

    Η ώρα της αναχώρησης έφθασε πολύ γρήγορα και οι συμμετέχοντες έχοντας αισθανθεί  την ευλογία του Θεού, πήραν τον δρόμο της επιστροφής, ευχαριστώντας Αυτόν για την πνευματική αυτή εμπειρία που θα παραμείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη ψυχή τους.