Κυριακή των Αγίων Πάντων στο Κοιμητήριο Αιγίου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/06/2012

Την Κυριακή 10.6.2012 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αμβρόσιος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον  Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στο Κοιμητήριο του Αιγίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Κάρμας, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της εορτής των Αγίων Πάντων, υπογραμμίζοντας ότι  μέσα στις δυσκολίες και τα καθημερινά προβλήματα της ζωής μας, ιδιαίτερα τούτη την περίοδο της πολύπλευρης κρίσης που περνάει η χώρα μας, θα πρέπει να στραφούμε και να εντρυφήσουμε στην ζωή των Αγίων της Εκκλησίας μας, και από την μαρτυρική ζωή τους να αντλήσουμε δύναμη, παρηγορία και υπομονή ώστε να πορευθούμε  χριστοφόροι  όντες, με ασφάλεια στην πνευματική ζωή που οδηγεί στην Βασιλεία του Θεού.

 Πλήθος πιστών παρακολούθησε με ευλάβεια  και κατάνυξη την Θεία Λειτουργία. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους παρευρισκομένους πιστούς και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των μακαριστών γονέων του, του προκατόχου του κυρού Γεωργίου,  ως και διά την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Σηλυβρίας κυρού Αιμιλιανού.

Με την εορτή των Αγίων Πάντων κλείνει η περίοδος του Πεντηκοσταρίου και συν Θεώ  εισερχόμεθα στην νηστεία των Αγίων Αποστόλων.