Χειροτονία κληρικού στην Κεφαλλονιά από το μητροπολίτη Σπυρίδωνα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/06/2012

(πηγή e-kefalonia.net-Αριστέα Χαριτάτου) Ο Μητροπολίτης μας, κλείνοντας 28 χρόνια στον μητροπολιτικό θρόνο της νήσου, «αποχωρίστηκε» ακόμα ένα πνευματικό του τέκνο. Σήμερα, αμέσως μετά την λειτουργία στον Άγιο Γεράσιμο, χειροτονήθηκε ιερέας ο Παϊσιος Παράσχης. 

Συγκίνηση και χαρά, ήταν τα συναισθήματα που διακατείχαν όλους όσους βρέθηκαν στο μοναστήρι του Αγίου Γεράσιμου στην όμορφη κοιλάδα των Ομαλών. Ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Σπυρίδων, κλείνοντας 28 χρόνια στον μητροπολιτικό θρόνο της νήσου, «αποχωρίστηκε» ακόμα ένα πνευματικό του τέκνο. Σήμερα, αμέσως μετά την λειτουργία στον Άγιο Γεράσιμο, χειροτονήθηκε ιερέας ο Παϊσιος Παράσχης. Όλα τα πνευματικά του αδέλφια ήταν εκεί. Ιδιαίτερη όμως ήταν η στιγμή που πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Πετεινάτος απευθυνόμενος στον ιερέα (τον είχε κοντά του τα τελευταία χρόνια) τον συμβούλεψε να είναι καλός και άξιος «δούλος» του θεού.

Ενώθηκαν οι φωνές κλήρου και λαού φωνάζοντας “Άξιος, άξιος”. Η μικρή μας κοινωνία απόκτησε ακόμα έναν ιερέα διαμάντι, έναν άνθρωπο νέο, πολύ αγαπητό στον κόσμο. Όλοι οι παρευρισκόμενοι αγκάλιασαν και ευχήθηκαν στον νέο Ιερέα, από καρδιάς.

Αμέσως μετά ο κόσμος και οι ιερείς κατευθύνθηκαν προς το προαύλιο της παλιάς Εκκλησίας, ενώ στην τραπεζαρία του οικήματος είχε στηθεί ένας μικρός μπουφές με γλυκίσματα και αναψυκτικά.

Μεταξύ άλλων διακρίναμε τον υποψήφιο βουλευτή κ. Αλιβιζάτο, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κουρή, τον αντιδήμαρχο κ. Κεκάτο, τον αστυνομικό διεθυντή κ. Φιλλίπου, τον κ. Γεράσιμο Σταματάτο, τον κ. Γούλιο Κατσούνη, τους Σαμαρείτες, τον Διοικητή της ΑΕΝ