Τιμητική πλακέτα με τις ευλογίες των μητροπολιτών Τριφυλίας και Μεσσηνίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/06/2012

Έχει τιμηθεί με το Παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, του έχει απονεμηθεί το βραβείο Ιπεκτσί που τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, τον έχουν τιμήσει δήμοι και εκπαιδευτικά ιδρύματα, όμως η ιδιαίτερη πατρίδα του δεν είχε φροντίσει να του δείξει την αγάπη της. Το έκανε, κατά τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος, οπότε ο Δήμος Τριφυλίας τίμησε στην έδρα του, την Κυπαρισσία, τον πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κωνσταντίνο Δημόπουλο.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, απένειμε στον Κωνσταντίνο Δημόπουλο την τιμητική πλακέτα του δήμου, παρουσία των μητροπολιτών Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσοστόμου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Συγκινημένος ο πρώην πρύτανης σημείωσε ότι δυνατά συναισθήματα τον διαπερνούν για την τιμή που του αποδίδει ο τόπος όπου γεννήθηκε και αναφέρθηκε στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ότι έκανε όσα μπορούσε για την πατρίδα όταν έχει βρεθεί σε αυτό το οριακό σημείο. Οσον αφορά το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ο κ. Δημόπουλος σημείωσε ότι η ίδρυση και λειτουργία του οφείλεται κυρίως στους τοπικούς φορείς που πίστεψαν σε αυτό, αλλά και στους χορηγούς που έσπευσαν να βοηθήσουν, τον παριστάμενο στην εκδήλωση Κωνσταντίνο Αρνόκουρο και τον αείμνηστο καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο.

(πηγή:  Έθνος συντάκτης Πέτρος Τσώνης)