Στον «αέρα» η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με τη Ρωσική στον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/05/2012

Στον «αέρα» βρίσκεται η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ρωσικής Εκκλησίας στον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού, αφού είναι αβέβαιο αν τελικά υπογραφεί. Και αυτό γιατί η συμπεριφορά κάποιων φέρεται να ενόχλησε τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο.

 

Μάλιστα ο Πατριάρχης Κύριλλος αναμένεται την Τρίτη 29 Μαΐου να μεταβεί στο Καζακστάν και έτσι εξανεμίζονται οι όποιες ελπίδες για υπογραφή της συμφωνίας. Και η αποτυχία αυτή κάπου θα πρέπει να χρεωθεί…

 

Αλλά ακόμα και αν τελικά συμβεί αυτό, η ειρηνική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου στη Μόσχα θα έχει επιτύχει το σκοπό της τουλάχιστον κατά το ήμισυ, αφού απέδωσε τα μέγιστα η οικονομική ενίσχυση της Μόσχας από τον έρανο αγάπης.

 

Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε (περίπου 17 εκατ. ρούβλια) θα διανεμηθεί σε όλες τις μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για ενίσχυση του σπουδαίου φιλανθρωπικού έργου που επιτελούν. Σε αυτή την επιτυχία ουσιαστική ήταν η συμβολή του αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου καθώς και κάποιων εκ των συμμετεχόντων στην αποστολή αυτή.