Ο υποσιτισμός στα σχολεία απασχολεί την Ι.Μ.Δημητριάδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/04/2012

 Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος του υποσιτισμού μαθητών στα σχολεία, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Στη σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, θα συμμετάσχουν οι 79 Κληρικοί της Τοπικής Εκκλησίας που έχουν οριστεί να συνεργαστούν με την σχολική κοινότητα για το νεοφανές αυτό πρόβλημα, καθώς και οι Δ/ντές Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι αρμόδιοι Σχολικοί Σύμβουλοι.

Σε επιστολή του προς τους εντεταλμένους Κληρικούς ο κ. Ιγνάτιος, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Αυτονόητη θεωρείται η ανταπόκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας στην πρόσκληση της Εκπαιδευτικής Κοινότητος να συνδράμουμε διακριτικά τους μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης. Για τον λόγο αυτό καταρτίσαμε ειδικό κατάλογο Κληρικών – Εντεταλμένων για θέματα φιλανθρωπίας, οι οποίοι θα συνεργαστούν με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς συγκεκριμένων σχολείων, για την εξάλειψη φαινομένων υποσιτισμού μαθητών…» Σημειώνεται ότι ήδη κεντρική ενορία του Βόλου έχει αναλάβει την παροχή πλήρους πρωινού σε 15 μαθητές, εκ των οποίων οι 3 λαμβάνουν και μεσημεριανό φαγητό. 

Εκ του Γραφείου Τύπου