Κυριακή του Θωμά στην Παναγία Τρυπητή

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/04/2012

εκ της Ι.Μ) Την Κυριακή του Θωμά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αμβρόσιος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε το θείο λόγο στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής .

Στην ομιλία του υπογράμμισε ότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε θα πρέπει να διαφυλάξουμε και να αυξήσουμε  την πίστη και την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπο του Αναστάντος Χριστού, διότι μόνο Εκείνος αποτελεί για τον καθένα μας προσωπικά το σταθερό και διαχρονικό εχέγγυο της υπέρβασης της όποιας προσωπικής ή κοινωνικής κρίσης ή αδιεξόδου και την βέβαια εξασφάλιση της προσωπικής μας χαράς,  ειρήνης, ηρεμίας και ευημερίας σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Ο «άπιστος»Θωμάς  φτάνει στο κορυφαίο στάδιο της πίστεως με την αγάπη και την κοινωνία του με τον Θεό συνδυάζοντας αρμονικά την πίστη με την γνώση, την έρευνα με την εμμονή στην Ιερά Παράδοση.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η ετήσια αρτοκλασία του σωματείου Αρτοποιών και Αρτεργατών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, παρόντων του Προέδρου κ.Αρίστου Τηλιγάδη και των μελών του σωματείου.

Τέλος, τιμώντας την μνήμη, την προσφορά και το έργου του Μακαριστού Μητροπολίτου Κυρού Γεωργίου (Πάτση), με την ευκαιρία συμπληρώσεως 34 ετών από της κοιμήσεως του (1978-2012), ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, πλαισιούμενος από τους Ιερείς που έλαβαν την χάρη της Ιερωσύνης από τόν Μακαριστό Μητροπολίτη, ετέλεσε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, το έργο του αοιδίμου Γεωργίου υπήρξε πολυσήμαντο  όχι μόνο για την ζωή της τοπικής μας Εκκλησίας, αλλά και γενικότερα, καθώς σε μία πολύ δύσκολη εποχή για την πατρίδα μας, συνέβαλε τα μέγιστα,  με την απαρέγκλιτη αφοσίωσή του στους Ιερούς Κανόνες και την Ιερά Παράδοση, καθώς και με τις διοικητικές και ποιμαντικές του ικανότητες, στην ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία   των εκκλησιαστικών υποθέσεων.

Παρόντες ήσαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνος Σπηλιώπουλος, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Ευστάθιος Θεοδωρακόπουλος, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου, Πολιτευτές, καθώς και πλήθος πιστών.  

Την εσπέρα της ίδιας ημέρας έγινε με λαμπρότητα η απόδοση της εορτής της Παναγίας Τρυπητής παρόντος του Σεβασμιωτάτου και δεκάδων ιερέων της Ιεράς  Μητροπόλεως. Μπροστά στην θαυματουργό εικόνα της Παναγίας διαβάστηκαν οι Οίκοι των Χαιρετισμών προς την Ζωοδόχο Πηγή. Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς κλείνοντας με τον τρόπο αυτό τις φετινές εορταστικές-λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας μας .