Ποιμαντική περιοδεία του μητροπολίτη Χαλκίδος στην βορειοκεντρική Εύβοια

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/03/2011

Ποιμαντική περιοδεία στην Βορειοκεντρική Εύβοια πραγματοποίησε από την Παρασκευή 4 έως την Κυριακή 6 Μαρτίου 2011 ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος και τον Διάκ. Μεθόδιο Φουντούλη.

            Την Παρασκευή το μεσημέρι μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου (φωτο) στο Νέο Προκόπιο, όπου συνεργάσθηκε με τον Προϊστάμενο Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Βερνέζο και άλλους υπευθύνους του Ιερού Προσκυνήματος, για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του.

            Το Σάββατο 5 Μαρτίου ο σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, όπου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και του εν συνεχεία τελεσθέντος ετησίου Μνημοσύνου του αειμνήστου Μοναχού Σεραφείμ (Σταυριανάκογλου), ενός εκ των παλαιοτέρων πατέρων της Ιεράς Μονής, κηρύξας τον θείο λόγο προς τους συνευχομένους πιστούς και τα μέλη της Μοναστικής Αδελφότητος.

            Την Κυριακή της Τυρινής 6 Μαρτίου το πρωί, ο μητροπολίτης στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κηρίνθου και προέστη και στο τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της πρεσβυτέρας του εφησυχάζοντος Ιερέως π. Ευαγγέλου Σταμούλη, μητέρας του Εφημερίου της Ενορίας π. Δημητρίου Σταμούλου, ενώ κήρυξε και τον θείο λόγο στους πιστούς της Ενορίας.

            Την Κυριακή το απόγευμα επέστρεψε στη Χαλκίδα και χοροστάτησε στον Α΄ Κατανυκτικό Εσπερινό (της Συγνώμης), στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Πόλεως και πλήθους ευσεβών χριστιανών, όπου κήρυξε και τον θείο λόγο.

            Την Καθαρά Δευτέρα το απόγευμα μετέβη στην Ιερά Μονή του Οσίου Ιωάννου του Καλυβίτου Ψαχνών, όπου προέστη στην Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου. Οι ανωτέρω Ιερές Ακολουθίες μετεδόθησαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (97,7 FM).