Αποφάσεις της Επιτροπής Νεότητος της Ι.Μ. Γλυφάδας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/04/2012

(π. Αντώνιος Χρήστου-Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας)

 

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου,  το μεσημέρι συνήλθε σε συνεδρίαση υπό την Προεδρία τους Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου, η Επιτροπή Νεότητος στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. Η Επιτροπή Νεότητος εκτός του Σεβασμιωτάτου, την αποτελούν οι Ιερείς : α) π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος, β) π. Γεώργιος Φειδόπουλος, γ) π. Γεώργιος Γαντζός και δ) π. Αντώνιος Χρήστου.

 

Μετά την προσευχή και ύστερα από αναλυτική και εκτεταμένη συζήτηση, η Επιτροπή Νεότητος πήρε τις παρακάτω αποφάσεις :

 

Α) Όρισε την Ημερομηνία Λήξεως των Κατηχητικών Συνάξεων, για το φετινό εκκλησιαστικό έτος, για το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου 2012.

 

Β) Το Σάββατο 19 Μαΐου 2012, θα τελεσθεί Θ. Λειτουργία και στο τέλος της ειδική δέηση, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως όπου θα προσκληθούν επισήμως όλοι οι μαθητές που διαγωνίζονται στις πανελλήνιες αλλά και τις απολυτήριες ή προαγωγικές εξετάσεις, καθώς και οι γονείς τους. Ο Σεβασμιώτατος θα αποφασίσει και θα ανακοινώσει ο ίδιος σε ποια Ενορία θα ιερουργήσει εν καιρώ. Το Γραφείο Νεότητος θα επιμεληθεί σχετική αναμνηστική ευλογία που θα διανεμηθεί σε όλους τους μαθητές, που θα συμμετέχουν.

 

Γ) Στις 11 Ιουνίου 2012, στις 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί ο Εσπερινός στην Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας και εν συνεχεία στις 7.30 μ.μ. απέναντι, στο Συνεδριακό Κέντρο Άττικα Σέντερ του Ξενοδοχείου ΦΙΝΙΞ, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη Εκδήλωση για όλους τους συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως (Ιερείς και Διακόνους, Μητροπολιτικό Συμβούλιο, Εκκλησιαστικά Συμβούλια, Ψάλτες, Νεωκόροι, Κατηχητές, κυρίες Φιλοπτώχου Ταμείου και μέλη Ερανικών Επιτροπών) με δεδομένο ότι φέτος δεν πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επιμέρους συναντήσεις κατά τους Κατανυκτικούς Εσπερινούς, όπως συνήθως κάθε χρόνο. Ομιλητής στην Εκδήλωση θα είναι ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος, θα υπάρχει δυνατότητα παρεμβάσεως από όλους και θα δοθεί πλούσιο κέρασμα.

 

Δ) Η Τελευταία προγραμματισμένη Συνάντηση του Αντιαιρετικού Σεμιναρίου που ήταν για τις 11 Ιουνίου, μεταφέρεται για τις 18 Ιουνίου.

 

Ε) Η 9ηΓιορτή του Παιδιού, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου 2012, όπως κάθε χρόνο στη Πλατεία Σμύρνης Ελληνικού,

 

Στ) Τα πρωταθλήματα του Αθλητικού Οργανισμού ο Άγιος Νέστωρ, που αναβλήθηκαν πριν το Πάσχα θα πραγματοποιηθούν σε δύο Σάββατα στο Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά Ελληνικού. Τα προκριματικά παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν στις 28 Απριλίου 2012 και οι τελικοί στις 12 Μαΐου 2012.

 

Ζ) ΟΙ Αγώνες Στίβου της Ιεράς Μητροπόλεως θα πραγματοποιηθούν στις 10 Ιουνίου στις 7.30 ώρα όπως κάθε χρόνο στο Γήπεδο του Γυμναστικού Συλλόγου Γλυφάδας, επί της οδού Ζέπου.

 

Η) Η Εκδρομή Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως θα γίνει το τελευταίο τριήμερο ή το Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (θα εξαρτηθεί με τις πτήσεις) για τα Ορθόδοξα Μοναστήρια της Καλαβρίας της Ιταλίας ως πρώτη επιλογή και ως εναλλακτικός προορισμός η Μονή Σινά στην Αίγυπτο. Θα οριστικοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι.

 

Και Θ) Για όλα τα παραπάνω θα βγουν ειδικές ανακοινώσεις και θα οργανωθούν από την Επιτροπή Νεότητος κατά χρονική προτεραιότητα και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε εκδηλώσεως. Σε όλα τα παραπάνω είναι αυτονόητη για την επιτυχία τους, η συμβολή όλων των Στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως και κυρίως η συμμετοχή των παιδιών της Μητροπόλεως, για τις δραστηριότητες που τα αφορούν.

 

Μη υπάρχοντος άλλου θέματος, έγινε η προσευχή και η συνεδρίαση της Επιτροπής Νεότητος έλαβε τέλος.