Με κατάνυξη η δεύτερη πανήγυρις του Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/04/2012

Την Λαμπρο-Τρίτη η Γυναικεία Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου Λουτρακίου πανηγυρίζει την εύρεση του άφθορου Ιερού Λειψάνου του προστάτου  Αγίου της Οσίου Παταπίου και την ίδρυση της.

Το εσπέρας της 16ης-4-2012 ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ετέλεσαν τον πανηγυρικό εσπερινό στην Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου.

Το πρωί της 17ης-4-2012 στην ίδια πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή ετελέσθη η Ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία υπό του του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, πλαισιομένου από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Χαλκίδος αναφερόμενος στο σώμα του Κυρίου ημών Ιησού Χρηστού, που δεν εγνώρισε «διαφθοράν» και στο άφθαρτο λείψανο του Οσίου Παταπίου, που από τη βουνοπλαγιά των Γερανείων σκεπάζει την Ιερά Μητρόπολή μας και κηρύσσει την αναστάσιμη πορεία της Εκκλησίας μας.

Ακολούθησε ευχαριστήρια δέηση ενωπίον του Ιερού Λειψάνου του Οσίου και ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την ιδιαίτερη ευλογία του συν-εορτασμού σύμφωνα με το Πασχάλιο πνεύμα της συν-χωρήσεως και της αγάπης.

Η Ακολουθία του Όρθρου και η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία αναμεταδόθηκε από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας, τον οποίο και ευχαρίστησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας για την ευκαιρία που παρέχει ο Σταθμός στους «ανήμπορους» να συμμετέχουν δια των Ερτζιανών των Λειτουργικών Συνάξεων της Εκκλησίας μας και στην  συγκεκριμένη περίπτωση εις μνήμη του Οσίου Παταπίου, πράγμα το οποίο παρακαλούν οι πιστοί απ᾿ όλο τον κόσμο να συνεχισθεί.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.