Η περιφορά Επιταφίου στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/04/2012

Στην Αγία Μαρίνα στην Ηλιούπολη, προεξήρχε της ακολουθίας του Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου και της λιτανείας του Επιταφίου, ο Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, υπεύθυνος της ΙΕ' Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, στην οποία έχουν ενταχθεί οι 7 ενορίες της Ηλιουπόλεως, η Μονή Θεομήτορος και 5 λειτουργούντα μόνιμα Παρεκκλήσια, ενώ στην πόλη λειτουργούν μόνιμα δύο ακόμα Ναοί άλλων Εκκλησιαστικών δικαιοδοσιών.

 

Κατά την έξοδο της λιτανείας του Ιερού Κουβουκλίου από το Ναό, έγινε για πρώτη φορά συνάντηση των επιτάφιων του Ναού της Αγίας Μαρίνης και εκείνου του Παρεκκλησίου του Αγίου Νεκταρίου τον οποίο συνόδευε ο Ιερομόναχος Ευσέβιος Μεάντζια, της Σερβικής παροικίας των Αθηνών. 

 

Οι δύο Επιτάφιοι πλαισιωμένοι από τις λευκοφορεμένες νεάνιδες ο ένας και γυναίκες και άνδρες του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και της ομάδος πυροπροστασίας του Δήμου Ηλιούπολης ο έτερος, συμπορεύθηκαν στους δρόμους της Ενορίας, έως της εισόδου του Παρεκκλησίου του Αγίου Νεκταρίου. 

 

Συγκίνηση προκάλεσε η αθρόα συμμετοχή του κόσμου, γεγονός που εντυπωσίασε τον Επίσκοπο, ο οποίος και ευχήθηκε τα δέοντα πρός πάντας. Την Δημοτική αρχή εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Γιαννάκης και την ελάσσονα αντιπολίτευση ο Δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Πούλος.  

 

Εκ του Ναού.