Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη στην Ακολουθία της Μεγάλης Τρίτης στην Τρίπολη

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/04/2012

Την  Μεγάλη  Τρίτη 10ηΑπριλίου 2012,  στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Τριπόλεως,  70 έτη  μετά την πρώτη εκτέλεση του Τροπαρίου της Κασσιανής  ( τη μουσική του οποίου  συνέθεσε και ερμήνευσε το 1942 στην Τρίπολη ο Μεγάλος  Έλληνας Μουσικοσυνθέτης  ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ )  απέδωσε  άριστα  το αυτό Τροπάριο και η Χορωδία Τριπόλεως, στην Ακολουθία του Νυμφίου,  χαρίζοντας  προς τους εκκλησιαζομένους μια ξεχωριστή κατανυκτική βραδιά  πάντα μέσα στα πλαίσια των ημερών που διάγουμε.

Στην ως άνω Ιερά Ακολουθία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,  πλαισιωμένος  από τους Ιερείς της Ενορίας Αγίας Βαρβάρας Τριπόλεως,   την παρουσία μεγάλου πλήθους ευσεβών χριστιανών, Ενοριτών και Τριπολιτών.

Άκρως τιμητική  στην ως άνω Ακολουθία ήταν η παρουσία της θυγατέρας του Μεγάλου  Έλληνα Μουσικοσυνθέτη  ΜΙΚΗ  ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, Μαργαρίτας Θεοδωράκη, ενώ η ως άνω Ακολουθία  μαγνητοσκοπήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. 

Αυτή την ημέρα επέλεξε  το Δ/ Συμβούλιο της Χορωδίας Τριπόλεως να τιμήσει με αναμνηστική πλακέτα  για την προσφορά τους  δύο Τριπολίτες, τον κ. Ιωάννη  Βαρβέρη  και τον κ. Τάκη  Δημητρακόπουλο, οι οποίοι προσέφεραν τα μέγιστα στην διάδοση της Παραδοσιακής Εκκλησιαστικής Μουσικής, αλλά περισσότερο για την συμμετοχή τους,  ως χορωδών,  στην προ 70 χρόνια εκτέλεση του Τροπαρίου της Κασσιανής που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο Ναό της Πόλεως.  + Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας