Ιερό...Σχέδιο Μάρσαλ ύψους 500.000 δολλαρίων

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/04/2012

Το ποσό των 500.000 δολαρίων προσέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο σε συνάντηση που είχε στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο στην οδό Αγίας Φιλοθέης.

Να αναφερθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής λίγο πριν συναντηθεί με τον κ. Ιερώνυμο, είχε σύντομη συνομιλία με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε συνάντηση με τον κ. Ιερώνυμο.
Εν συνεχεία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο κ. Δημήτριος, είχαν 40λεπτη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε αδελφικό κλίμα.

Μετά την συνάντηση ο Ποιμενάρχης της Ελλαδικής Εκκλησίας είπε: «Για άλλη μια φορά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, είναι ιδιαίτερη συγκινητική η ημέρα μέσα στην εβδομάδα των παθών, μέσα σε μια κρίση που διέρχεται ο τόπος μας και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών καθώς και μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού, κρίση φτώχειας, ανεργίας και ανασφάλειας, να έχουμε κοντά προσωποποιημένη την αγάπη από την αδελφή Εκκλησία των ορθοδόξων της Αμερικής.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ομογενείς που συγκινούνται και μας βοηθούν με αυτό τον τρόπο. Λάβαμε ένα σεβαστό ποσό για την διακονία της φτώχειας και θα το χρησιμοποιήσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να ευεργετηθούν».

Aπό την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τόνισε: «Είμαστε σήμερα εδώ για την επίσκεψη αγάπης και ευλάβειας, σ’ έναν λαό που περνά από μια πολλή μεγάλη δοκιμασία. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον Μακαριώτατο, ο οποίος πάντοτε ήταν εξαίρετος ιεράρχης και τιμά την Εκκλησίας της Ελλάδος, με την θεολογική του παιδεία και με την δράση που ανέπτυξε ιδιαιτέρως σε χρόνους και καταστάσεις πολύ δύσκολες.

Μεταφέρω από το ομογενειακό πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής όχι μόνο την αγάπη αλλά και την οικονομική συμβολή, μαζί με την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου ο οποίος μου είπε να μεταφέρω τις ευλογίες του. Συμπαραστεκόμαστε σ’ έναν λαό που έχει αξιοπρέπεια, αρχοντιά και παρά τις δυσκολίες δεν παύει να έχει αξιοπρέπεια σε όλα τα επίπεδα».