Νέος Αρχιερατικός Επίτροπος Ασσήρου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/04/2012

Την Κυριακή, 01 Απριλίου 2012,  Ε' Κυριακή των Νηστειών και ημέρα εορτής της Όσιας Μαρίας της Αιγυπτίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης  χοροστάτησε εις τον  Όρθρον και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης-Ασσήρου, όπου  και εκήρυξε το Θείο Λόγο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και λίγο πριν την απόλυση  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ομίλησε επικαίρως για το βίο της  Όσιας Μαρίας της Αιγυπτίαςενώ στη συνέχεια δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη, ο οποίος ήταν παρών στη Θεία Λειτουργία μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητος Ασσήρου κ. Κούτλα Ιωάννη, για την στάση που κρατά στο θέμα της δημιουργίας χώρων συγκεντρώσεων μεταναστών στην περιοχή του Λαγκαδά εκφράζοντας έτσι τον έντονο προβληματισμό του για το κρίσιμο αυτό κοινωνικό ζήτημα που ανακύπτει μέσα στην ελληνική κοινωνία.

 

Τέλος, κάλεσε όλους τους κατοίκους της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση λόγῳ των συνεχομένων περιστατικών προσηλυτισμού από  Μάρτυρες του Ιεχωβά που σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Επαρχίας μας.

           Κατόπιν, μέσα σε ιδιαιτέρως φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής  και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης παρουσίασε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα τον νέο Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης-Ασσήρου και Αρχιερατικό Επίτροπο Ασσήρου, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αλέξανδρο Φίλλιο, πτυχιούχο της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτη μας. Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει εκ βάθους καρδιάς και τον απερχόμενο, λόγῳ συνταξιοδοτήσεως, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεόφιλο Τσολακίδη, για όλα όσα προσέφερε αυτά τα χρόνια στην περιοχή της Ασσήρου συμβάλλοντας τα μέγιστα, ώστε η ενορία της Ασσήρου να αποτελεί σήμερα  μία ενορία πρότυπο της Μητροπολιτικής Περιφερείας Λαγκαδά.

Τέλος, ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας  απένειμε στον π. Θεόφιλο τον τιμητικό τίτλο του Επίτιμου Αρχιερατικού Επιτρόπου Ασσήρου, ώστε να μπορεί να συνεχίζει να ασκεί, για όσο χρονικό διάστημα το επιθυμεί, τα πνευματικά του καθήκοντα στην περιοχή της Ασσήρου. Από την πλευρά του ο π. Θεόφιλος Τσολακίδης εξέφρασε προς τον Σεβασμιώτατο κ. Ιωάννη τις ειλικρινείς και ολόθερμες ευχαριστίες του τόσο για την εμπιστοσύνη που επέδειξε ο Σεβασμιώτατος προς το πρόσωπό του όλο αυτό το χρονικό διάστημα, από τη ανάληψη των καθηκόντων του ως Μητροπολίτης Λαγκαδά, όσο και για τον τιμητικό τίτλο που του απονεμήθηκε ενώ διαβεβαίωσε ότι με όλες του τις δυνάμεις θα στηρίξει τον νέο Προϊστάμενο του Ιερού Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Ασσήρου, π. Αλέξανδρο Φίλλιο, στο πολυεύθυνο και επίπονο έργο το οποίο αναλαμβάνει.