Δενδροφύτευση από την Ι. Μ. Διδυμοτείχου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/03/2012

Με τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, της 3ηςΤαξιαρχίας, της Δημοτικής αρχής, του Δημοτικού Σχολείου Νέας Βύσσης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και ιδιωτών έγινε δεντροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Αγ. Σκέπης - Αγ. Παρασκευής Ν. Βύσσης.

            Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου που συνοδευόταν από τον Διευθυντή και τους δασκάλους τους προσήλθαν από το πρωί στην Ιερά Μονή όπου και παρακολούθησαν την ακολουθία του Ευχελαίου. Στη συνεχεία ενημερώθηκαν για την ωφέλεια της δεντροφύτευσης και του σεβασμού προς το περιβάλλον. Αμέσως μετά τον Αγιασμό που τέλεσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός άρχισε το φύτευμα 320 δενδρυλλίων που παραχωρήθηκαν, ύστερα από αίτημα του Σχολείου από τα Δασαρχεία Σουφλίου και Κομοτηνής.

          Εξαίροντας το γεγονός ο Σεβασμιώτατος, τόνισε ότι η συνεργασία όλων των φορέων αποδίδει πάντοτε καρπούς αγαθοεργίας, ότι είναι έργο παιδείας η εξοικείωση των μαθητών με το περιβάλλον  και τέλος ότι η δεντροφύτευση του περιβάλλοντος της Μονής δημιουργεί τον λόφο της Ελπίδας στην παραμεθόρια αυτή περιοχή, δίπλα στην Αδριανούπολη.