IV ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ (11ο Σ.Π): Ο Στρατός τίμησε την Υπερμάχο Στρατηγό

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/03/2012

(Γραφείο Στρ. Ιερέως) Με κάθε θρησκευτική λαμπρότητα εορτάστηκε στο 11οΣύνταγμα Πεζικού στην Τρίπολη το παρεκκλήσιο του στρατοπέδου που είναι αφιερωμένο στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Η εικόνα που βρίσκεται στο ναό του Αγίου Κοσμά Αιτωλού είναι έργο που φιλοτέχνησε το 1952 ο τότε διοικητής του Στρατοπέδου.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, εντός του στρατοπέδου, συνοδεία της μπάντας της IVΜεραρχίας Πεζικού και παρουσία του διοικητού Συνταγματάρχου (ΠΖ) κ. Μάνθου Μπελέκου καθώς και παρουσία αξιωματικών και ευλαβών προσκυνητών.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και στο τέλος επιμνημόσυνη δέηση για τους ηρωϊκώς πεσόντες αγωνιστές του 1821 αλλά και του 11ουΣ.ΠΖ.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, είχαν οργανωθεί από τον στρατιωτικό ιερέα Λοχαγό (ΣΙ) της Μεραρχίας πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Καραγιάννη, καθώς και από ομάδα οπλιτών. Ο στρατιωτικός ιερέας ευχήθηκε σε όλους η Υπερμάχος Στρατηγός του Γένους μας να αγκαλιάζει και να προστατεύει όλους τους αξιωματικούς και οπλίτας καθώς και τις οικογένειες αυτών.