Α' Ημερίδα Ιστορίας & Λαογραφίας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/05/2016

Ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης και ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, υπό την αιγίδα της Ι.M. Ηλείας και με αφορμή την σεπτή πανήγυρη του I. Ν. των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης αλλά και την επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως, διοργανώνουν την Α' Ημερίδα Ιστορίας & Λαογραφίας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ», την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 και ώρα 8.00 μ.μ.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Ανδραβίδας και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στην Ημερίδα θα παρουσιάσουν εισηγήσεις ο πανεπιστημιακός δάσκαλος και συγγραφέας αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός, με θέμα: « Η Τρίτη Άλωση» ο διδάκτορας Εκκλησιαστικής Ιστορίας και Ιεροκήρυκας της I. Μητροπόλεως Ηλείας, πανοσολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Πετράκος, με θέμα: « Ο Μέγας Κωνσταντίνος» και η ελλογιμότατη διδάκτορας και συνεργάτης της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθηνά Κονταλή, με θέμα: «Οι Πρωταγωνιστές της Άλωσης».
Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική παράσταση με χορούς και τραγούδια από το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Συλλόγου «Φίλοι του Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας, Η ΕΣΤΙΑ».