Αρετή:Θρησκευτική συναυλία με Ύμνους της Μεγ. Εβδομάδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/04/2016

Μέσα σε κλίμα Ιερής κατάνυξης και εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 18 Απριλίου,

στον Ενοριακό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, στο Δ.Δ. Αρετής του Δήμου Ανδραβίδος-Κυλλήνης, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, Θρησκευτική Συναυλία με Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, από την χορωδία Ιεροψαλτών και μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, των Αρχιερατικών περιφερειών Γαστούνης, Ανδραβίδας, Λεχαινών και Βάρδας υπό την διεύθυνση του Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής κ. Δημητρίου Θανόπουλου, Προέδρου του Σωματείου Ιεροψαλτών Ηλείας και Ολυμπίας, ενώ τους ψαλλόμενους ύμνους παρουσίασε ο κ. Ιωάννης Γρηγορόπουλος, Καθηγητής Θεολόγος και μέλος της χορωδίας.

 

Τα μέλη της χορωδίας με εξαιρετικό τρόπο, ως γνήσιοι θεράποντες της πατρώας Βυζαντινής Μουσικής, ερμήνευσαν ύμνους και τροπάρια της Μεγάλης Εβδομάδος, από την είσοδο του Ιησού στα Ιεροσόλυμα, τον Μυστικό Δείπνο, την Προδοσία, την Σύλληψη, την Καταδίκη, την Σταύρωση και την Ταφή, ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία των μικρών μαθητών και μαθητριών της Σχολής, οι οποίοι με θαυμάσιο τρόπο έψαλλαν αποσπάσματα από τον Επιτάφιο Θρήνο της Μεγάλης Παρασκευής, προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα και τα ευμενή σχόλια των παρισταμένων, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό. Μετά την συναυλία ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Παναγιώτης Γκινάλας, με τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τους κατοίκους της δραστήριας αυτής ενορίας δεξιώθηκαν «Αβραμιαία» τους παρισταμένους και τα μέλη της χορωδίας σε τοπικό κατάστημα εστίασης.

 

Την εξαιρετική αυτή εκδήλωση παρακολουθήσαν Ιερείς της περιοχής και πλήθος φίλων της Βυζαντινής Μουσικής, ενώ έκλεισε με σύντομη προσλαλιά του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, Διευθυντής της Σχολής της Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, επαινώντας αυτήν την Θεάρεστη προσπάθεια, μεταφέροντας δε παράλληλα προς όλους τους παρισταμένους, τις ολόθερμες πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού. 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια εκδήλωση θα επαναληφθεί την Τετάρτη 20 Απριλίου και ώρα 7:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ανδραβίδος. Π. Νικόλαδος Κατσηδήμας