Με χαμόγελο στο Θεάρεστο κάλεσμα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/02/2016
Προέκταση και συνέχεια της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας, ήταν η εθελοντική αιμοδοσία, η οποία πραγματοποιήθηκε για μία ακόμη φορά, με πρωτοβουλία του εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου π. Νικολάου Κατσηδήμα και των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και την σχετική έγκριση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. Γερμανού, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος μεταξύ πολλών άλλων όπως είναι γνωστόν και στον τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, παροτρύνοντας συνεχώς και αδιαλείπτως  τους Ιερείς της Μητροπόλεως, να δημιουργήσουν Τράπεζες αίματος σε κάθε ενορία, για αυτόν τον λόγο άλλωστε δημιούργησε πρόσφατα και το Γραφείο εθελοντικής Αιμοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως,  στον Πύργο. 
 
Η αιμοδοσία αυτή η οποία γνώρισε εξαιρετική επιτυχία συγκεντρώνοντας  29 πολύτιμες μονάδες αίματος, έλαβε χώρα στο ενοριακό κέντρο του Ιερού Ναού  και πραγματοποιήθηκε από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου υπό την διεύθυνση της κ. Κωνσταντίνας Παννέτα, ενώ παράλληλα γινόταν και λήψη δείγματος για  δότες μυελού των οστών...   με σχετική προβολή για την δωρεά μυελού των οστών και  για την εθελοντική αιμοδοσία.
 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πολλοστή φορά στο  Παναθρώπινο και Θεάρεστο αυτό κάλεσμά της ενορίας, παλιοί και νέοι εθελοντές αιμοδότες, καθώς επίσης και μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Πύργου, του Λαογραφικού ομίλου Πύργου «Ηλείων Παράδοσις» και του Τοπικού Τμήματος του Ε.Ε.Σ. Πύργου, έδειξαν έμπρακτα προσερχόμενοι με χαμόγελα και αισιοδοξία την εφαρμογή της αγάπης προς τον πλησίον και την αναγέννηση της ελπίδας για ζωή, σε κάθε ασθενή και κυρίως στα παιδιά με Καρκίνο, στα οποία ήταν ιδιαίτερα αφιερωμένη η αιμοδοσία αυτή, δίνοντας αίμα γιατί τους περισσεύει η αγάπη καθώς επίσης και ένα μάθημα ανθρωπιάς, αλτρουϊσμού και αλληλεγγύης στην σημερινή δύσκολη και σκληρή καθημερινότητά μας, γνωρίζοντας δε ότι: «όταν παίρνουν γεμίζουν τα χέρια τους, όταν δίνουν γεμίζει η ψυχή τους!!».