"Οι ομοφυλόφιλοι στον ψυχίατρο"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/01/2016

Με το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών ασχολήθηκε για μια ακόμα φορά τη σύναξη των Ιερέων της επαρχίας Αιγιαλείας που πραγματοποιήθηκε, με την ευλογία του Μητροπολίτη Αμβροσίου, χθες Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, στην αίθουσα ομιλιών του Κέντρου Νεότητος "Νέοι Ορίζοντες".

Τους Ιερείς απασχόλησε το επίκαιρο θέμα της ψήφισης του Νόμου του Συμφώνου Συμβιώσεως και της επεκτάσεώς του στα ομόφυλα ζευγάρια και οι συνέπειές του στην κοινωνία και ιδιαίτερα στην οικογενειακή ζωή.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Κίτσος εκ μέρους της τριμελούς, ορισθείσας υπό του Σεβασμιωτάτου Επιτροπής, την οποία συναποτελούν ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου, αναφέρθηκε στην ομιλία του, πού είχε θέμα, «Το φαινόμενο της Ομοφυλοφιλίας στη Σύγχρονη Νεοεποχίτικη Νεοτελική Κοινωνία», στο σύγχρονο κίνημα που προσπαθεί να αναδείξει όχι απλώς το δικαίωμα των ομόφυλων να ζουν σύμφωνα με τη δική τους σεξουαλική προτίμηση, αλλά να επιβάλλει μια ιδεολογία με επικίνδυνες κοινωνικές προεκτάσεις.

Στηριζόμενος σε αγιογραφικά και πατερικά κείμενα παρουσίασε εμπεριστατωμένα τη θέση της Εκκλησίας και ακολούθως αναφέρθηκε στις απόψεις ειδικών ιατρών και της ψυχολογίας γύρω από το θέμα.

Στη συνέχεια ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος ανέγνωσε το ψήφισμα, το οποίο έγινε αποδεκτό από τους Ιερείς.