Η εορτή του Αγ.Αντωνίου στην Κέρκυρα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/01/2016

 

I.M. Κερκύρας Τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 17 Ιανουαρίου 2016 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Πόλεως, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και με την παρουσία πλήθους πιστών.

            Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος εξήρε την προσωπικότητα του Μεγάλου Αντωνίου, του “ οικιστού της ερήμου ”. Μέσα στην έρημο ο Άγιος Αντώνιος χαριτώθηκε από το Θεό, παλεύοντας εναντίον του κακού του εαυτού, κατά του ιδίου θελήματος. Υπήρξε πνευματικός ηγέτης, με καθαρή συνείδηση.

Η συνείδηση, συνέχισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, είναι ο άγραφος νόμος του Θεού εντός μας. Εκεί εδράζεται η φωνή του Θεού, που ελέγχει τον άνθρωπο. Εκείνος ο άνθρωπος, ο οποίος δεν ακούει τη φωνή του Κυρίου, είναι ασυνείδητος, μη έχοντας ως γνώμονα της ζωής του το θέλημα του Ουρανίου Πατρός.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να προσέξουμε τη συνείδησή μας, μιμούμενοι τους Αγίους της Πίστεώς μας πράττοντας το Θείο θέλημα, το οποίο οδηγεί στην αιωνιότητα, από την παρούσα ακόμα ζωή.