Ιερατική σύναξη στα Φωναΐτικα Πύργου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/01/2016

 

Την πρώτη τους Ιερατική Σύναξη για το Νέο Σωτήριο έτος 2016, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου, εις τον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Δ.Δ. Φωναϊτίκων του Δήμου Πύργου, οι Αιδεσιμότατοι Εφήμεριοι των Αρχιερατικών Περιφερειών Πύργου και Ωλένης, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.

Πριν την Σύναξη τελέσθηκε η Ακολουθία του Μικρού Εσπερινού εις τον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ο οποίος ομίλησε καταλλήλως προς τους παρισταμένους Ιερείς καθώς επίσης και προς τους Χριστιανούς της μικρής αυτής Ενορίας.

Μετά την δεξίωση από τον εφημέριο του Ναού και κυρίες της ενορίας, ακολούθησε η εισήγηση του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου και Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, π. Φιλαρέτου Σπανοπούλου με το διαχρονικό, αλλά συννάμα επίκαιρο θέμα: «Η Φτώχεια και η αντιμετώπισή της, από την Εκκλησία». Ο εισηγητής π. Φιλάρετος, όπως πάντα με σαφήνεια, γλαφυρότητα, καθώς επίσης αγιογραφικά αλλά και βιβλιογραφικά εμπεριστατωμένα, ανέπτυξε την εισήγησή του, χωρίζοντας αυτή στις εξής ενότητες: 1)Αίτια της Φτώχειας. 2)Συνέπειες της Φτώχειας και 3)Αντιμετώπιση της Φτώχειας από την Εκκλησία.

Στην συνέχεια ακολούθησε γόνιμη εποικοδομητική διαλογική συζήτηση, για το πως οι εφημέριοι σε κάθε ενορία θα πρέπει να βοηθούν ουσιαστικά τους ενορίτες τους, οι οποίοι δοκιμάζονται από τα πολλά προβλήματα που δημιούργησε η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στην χώρα μας, ενώ παράλληλα αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος ανανεώνοντας το ραντεβού τους, για την επόμενη Ιερατική Σύναξη η οποία θα πραγματοποιηθεί συν Θεώ το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στο Δ.Δ Κατσαρού.

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΗΔΗΜΑΣ