Μήνυμα Χριστουγέννων Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/12/2015

ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΗΛΕΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥ

 

Αγαπητοί μου Χριστιανοί,

 

Τα Χριστούγεννα ήλθαν η μάλλον ξαναήλθαν, όπως δυό χιλιάδες χρόνια τώρα έρχονται. Ήλθαν, δια να προσφέρουν την αναγέννησι των ανθρώπων και την επί γης ειρήνην. Ήλθαν, δια να κάνουν τους ανθρώπους παιδιά του Θεού, μέλη του Σώματος του Χριστού, ώστε να γίνουν και μεταξύ τους αδελφοί, ανεξαρτήτως σε ποιά Φυλή ανήκουν, ποιά γλώσσα ομιλούν η πόση γνώσι η ποιά Κρατική θέσι κατέχουν σε τούτη την ζωή. Ήλθαν, δια να κάνουν τους ανθρώπους νέους στην ψυχή, στην δύναμι, στις εκδηλώσεις της ζωής∙ Να τους ξανανιώσουν και να τους δώσουν την δυνατότητα να ζήσουν. Να ζήσουν χαρούμενα και αιώνια στην παρούσα αλλά και στην άλλη ζωή. Ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα ήλθαν δια τους νέους μας, γιατί αυτοί είναι ποιό κοντά στην κατά σάρκα γέννησί Του και γιατί “ο παλαιός των ημερών” Κύριος που σήμερα γεννάται εκ Παρθένου, είναι περισσότερο κοντά τους και θέλει να μείνουν πάντα νέοι με όλα τα γνωρίσματα της νιότης .

 

Αγαπητοί μου, o Απόστολος Παύλος μας διαβεβαίωσε στον σημερινόν απόστολον: «Ότε ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, εξαπέστειλεν ο Θεός τον Υιόν αυτού, γενόμενον εκ γυναικός, γενόμενον υπό νόμον, ίνα τους υπό νόμον ( ημάς τους ανθρώπους ) εξαγοράση, ίνα την υιοθεσίαν απολαύωμεν”.

Εύχομαι τα εφετινά Χριστούγεννα κανένας άνθρωπος να μη μείνη δούλος του κακού και της αμαρτίας, των παθών και των ελαττωμάτων του. Αλλά όλοι οι άνθρωποι της γης να αναγνωρίσουν τον Θεό πατέρα Όλοι οι άνθρωποι να γίνουν μεταξύ τους αδελφοί, δια να επικρατήση επί Γης ειρήνη, χαρά και προκοπή. ΑΜΗΝ.


† Ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός