Τριήμερος εορτασμός για τη μνήμη του Αγ. Διονυσίου στη Ζάκυνθο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/12/2015
imerazante.gr Με κάθε επισημότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ξεκίνησε χθες ο τριήμερος εορτασμός για την Μνήμη του Προστάτη και Πολιούχου του νησιού μας, Αγίου Διονυσίου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Χθες και ώρα 5 το απόγευμα, έγινε η Επίσημη Κάθοδος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ζακύνθου κ.κ. Διονυσίου από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό. Αμέσως μετά ακολούθησε Δοξολογία με Περιφορά του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου μέσα στο Ναό και στη συνέχεια  Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.
Σήμερα, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ώρα 4 μετά τα μεσάνυχτα, άρχισε η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η νυχτερινή Θεία Λειτουργία.
Το πρωί, ώρα 7.30, άρχισε η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Την ίδια ημέρα, ώρα 11 το πρωί  έγινε η Λιτάνευση του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου στην πόλη.
Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 8.30 το πρωί θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια, ώρα 11, η περιφορά του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και η εναπόθεση Του στην Ιερή Λάρνακα.
Την επισημότητα της εορτής θα αναγγείλει η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθίων, παιανίζοντας κατά μήκος της παραλιακής Λεωφόρου.
Την Ιερά Πομπή θα πλαισιώσουν έξω από το Ναό, άγημα αποδόσεως τιμών της 117 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, οι Φιλαρμονικές του Δήμου Ζακυνθίων και των πρώην Δήμων Αλυκών και Αρτεμισίων, τμήματα Προσκόπων και Οδηγών, αντιπροσωπείες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.
 
Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη
Σήμερα Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Προστάτη και Πολιούχου του νησιού μας Αγίου Διονυσίου, Αρχιεπισκόπου Αιγίνης, άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Δ΄, ο οποίος θα δεχθεί τις ευχές του Κλήρου και του Λαού από ώρα 5 έως 8 μ.μ. στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου.
Παράκληση θερμή, αντί δώρων, γλυκισμάτων και ανθέων να κατατεθούν χρήματα στο Ευαγές Ταμείο Απόρων Φοιτητών, επειδή εκεί υπάρχει μεγάλη ανάγκη λόγω της οικονομικής κρίσης.