Σύναξη κληρικών της Ι.Μ.Λαγκαδά

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/12/2015
Ι.Μ.Λαγκαδά Στην κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος», της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», η οποία ευρίσκεται στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 14 του μηνός Δεκεμβρίου 2014, η καθιερωμένη μηναία Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.
 
Κατά την έναρξη της Συνάξεως ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, απευθυνόμενος προς όλους τους κληρικούς ανεφέρθη εκτενώς σε θέματα επίκαιρα που χρήζουν άμεσης κριτικής και προσοχής, καθώς επίσης και στην σπουδαιότητα τόσο της περιόδου όπου διανύουμε αυτές τις ημέρες της Αγίας Τεσσαρακοστής, όσο και στην επόμενη που ακολουθεί, αυτή των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου, επισημαίνοντας προς όλους την αναγκαιότητα της σωστής προσεγγίσεως του αληθές νοήματος των επικειμένων εορτών.
 
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της σωστής προσεγγίσεως των νέων και της νεολαίας καθώς και στο φιλανθρωπικό έργο που θα πρέπει να επιτελούν όλοι οι κληρικοί ιδιαιτέρως αυτές τις ημέρες, δίδοντας κατευθυντήριες γραμμές για την σωστότερη οργάνωση του επικειμένου ετήσιου Εράνου της Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως. Ανακοίνωσε επίσης ότι στις μέρες των Χριστουγέννων θα υπάρξει για ακόμη μία χρονιά κοινή τράπεζα Αγάπης, προς όλους τους κατοίκους αλλά και τους αδελφούς μας της περιοχής του Λαγκαδά, οι οποίοι το έχουν πραγματική ανάγκη, ενώ τέλος παρουσίασε και το καινούργιο Ημερολόγιο τσέπης για το σωτήριο έτος 2016, το οποίο εφέτος είναι αφιερωμένο στον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, τα θυρανοίξια του φερώνυμου Ναού ο οποίος ευρίσκεται στην περιοχή του Ηρακλείου Λαγκαδά, ετέλεσε προ ολίγων μηνών, η Α.Θ.Π. ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ενώ τέλος απονεμήθηκαν και τα πιστοποιητικά παρακολούθησης των Εκπαιδευτικών προγραμμάτων διά Βίου Εκπαιδεύσεως και αναπτύξεως των Κοινωνικών Δεξιοτήτων των Κληρικών και των Λαϊκών Στελεχών της Εκκλησίας, που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του έτους, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο πλαίσιο της Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Εκπαίδευσης για την Ανάπτυξη των Κοινωνικών Δεξιοτήτων των Κληρικών και των Λαϊκών Στελεχών της Εκκλησίας» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».,
 
Ακολούθησε τέλος, ευρεία συζήτηση για τρέχοντα θέματα Διοικητής και Πνευματική φύσεως, καθώς και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, για την εύρυθμη λειτουργία των κατά τόπων ενοριών.