Τα Λεχαινά εόρτασαν τον Πολιούχο τους

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 26/10/2015

φωτορεπορτάζ ierovima.gr Με κάθε λαμπρότητα και απόλυτη εκκλησιαστική τάξη, τα Λεχαινά εόρτασαν  τη μνήμη του Πολιούχου τους Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα καθεδρικό ναό.

 

Tο πρωΐ τελέστηκε ο Όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου  Ηλείας κ. Γερμανού και συμπαραστατουμένων των ιερέων π. Γεωργίου, π. Νικολάου, π. Θεοδώρου και π. Ιωάννου.

 

Το  αναλόγιο του ναού κοσμούσαν  οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες  Αλέξανδρος Γεωργουλής (καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής I.M. Ηλείας, δικηγόρος Δ.Σ. Αμαλιάδος), Ιωακείμ Λεοντίου,  ο Αναστάσιος Σιλαϊδής και ο μικρός Παναγιώτης Κατσαούνιας.

 

Από νωρίς το πρωΐ τον ιερό ναό είχαν κατακλύσει εκατοντάδες πιστοί όχι μόνο από τα Λεχαινά αλλά και από χωριά του Κάμπου, ενώ έντονη ήταν η παρουσία μαθητών και μαθητριών όλων των βαθμίδων, μετά των συνοδών εκπαιδευτικών τους.

 

Μεταξύ του εκκλησιάσματος ο δήμαρχος της Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ, ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος , δημοτικοί σύμβουλοι, ο  Διοικητής ΚΕΑΤ  Σμήναρχος κ. Παναγιωτόπουλος Δημήτριος κ.α.