Ιερείς αρπάχτηκαν σε νεκροταφείο για τα «τυχερά» - Η αντίδραση του μητροπολίτη Μεσσηνίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/03/2011

Η οικονομική κρίση που πλήττει και τους κληρικούς, γίνεται δυστυχώς η αιτία να σημειώνονται περιστατικά που απαξιώνουν στα μάτια των πιστών, την αποστολή των θρησκευτικών Λειτουργών. 

Τα «τυχερά» του Ψυχοσάββατου ήταν αυτή τη φορά η αιτία για να «ανάψουν τα αίματα» ανάμεσα σε δύο ιερείς που βρέθηκαν στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα.Το περασμένο Ψυχοσάββατο, ο ηλικιωμένος παπάς π. Ν.Θ. πήγε να τελέσει τρισάγια στο Νεκροταφείο  του Αγίου Φλώρου (αρχιερατική περιφέρεια Αρφαρών Μεσσηνίας).Όμως στο νεκροταφείο είδε ακόμη ένα νεαρό κληρικό που τελούσε τρισάγιο σε ένα τάφο και το… αίμα του ανέβηκε στο κεφάλι. 

Τον πλησιάζει και τον ρωτά τι γυρεύει στο νεκροταφείο. «Φύγε, από δώ…Εγώ είμαι παπάς της ενορίας…». Λόγια στα λόγια ο ηλικιωμένος ιερέας είπε « και δύο κουβέντες παραπάνω». Και όπως είπαν παρευρισκόμενοι « αν δεν ήμασταν εκεί, το νεκροταφείο θα είχε γίνει αρένα».

 Ο ηλικιωμένος ιερέας μίλησε άσχημα στον νεαρό κληρικό ο οποίος έβαλε το κεφάλι κάτω και αποχώρησε από το κοιμητήριο.

Τα  Ψυχοσάββατα, είθισται  η Μητρόπολη Μεσσηνίας να στέλνει στα κοιμητήρια και κληρικούς  πέραν αυτών που υπηρετούν σε κάθε ενορία, προκειμένου να εξυπηρετείται ο κόσμος. Έτσι, το συγκεκριμένο Σάββατο είχε στείλει στο νεκροταφείο της ενορίας του Αγίου Φλώρου τον νέο ιερομόναχο Π.Α από την Καλαμάτα.

Προφανώς  ο ηλικιωμένος ιερέας που ποτέ δεν έχει δώσει δικαίωμα, όταν είδε ότι  στο νεκροταφείο υπάρχει και άλλος κληρικός σκέφθηκε πως τα «τυχερά » θα μοιραστούν, γεγονός που και λόγω οικονομικής κρίσης δεν τον ικανοποιούσε. 

 Η ενέργεια αυτή του ηλικιωμένου κληρικού έφθασε και στο Μητροπολιτικό Γραφείο. Έτσι ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος επέβαλε στον ιερέα την ποινή την τρίμηνης αργίας από κάθε ιεροπραξία.

Στην ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρεται ότι ο συγκεκριμένος ιερωμένος επέδειξε ανάρμοστη, απρεπή, εχθρική και ανάδελφο συμπεριφορά σε νέο κληρικό και σκανδάλισε τους παρευρισκόμενους πιστούς.