Η θαυματουργή εικόνα που "ένωσε" τους μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ και Δημητριάδος Ιγνάτιο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/03/2012

Μπορεί κάποιοι να υποστηρίζουν ότι η Μητρόπολη Πειραιώς με την ημερίδα που διοργάνωσε εστράφη κατά της Μητροπόλεως Δημητριάδος, αλλά ένα είναι βέβαιο: οι σχέσεις των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών κ.κ. Σεραφείμ και Ιγνατίου είναι αδελφικές. Αλλά ακόμη και να μην ήταν, θα έκανε το θαύμα της η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ξενιάς.

Μετά από αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, απόφαση του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Παναγίας κάτω Ξενιάς και την σύμφωνη γνώμη του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, η Ιερά και θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Ξενιάς, εφόρου και παραστάτιδος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, θα μεταφερθεί στον Πειραιά, προς αγιασμό κλήρου και λαού της Τοπικής Εκκλησίας, κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής,. Συγκεκριμένα, η Ιερά Εικόνα θα μεταφερθεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς την Παρασκευή 16 Μαρτίου, στις 5 μ.μ., όπου και θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποδοχή, από τον ιερό Κλήρο και τον λαό της πόλεως, με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατήρτισε ο φιλοξενών Ναός, μετά την υποδοχή θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση της Παναγίας Ξενιάς και θα ακολουθήσουν δύο Ακολουθίες της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, στις 7 μ.μ. και στις 9 μ.μ. Κατά την 2η Ακολουθία θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ξενιάς θα παραμείνει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς έως την Κυριακή 25 Μαρτίου, οπότε και θα επιστρέψει στον οικείο τόπο.   Εκ του Γραφείου Τύπου