Απάντηση στο ierovima από τη Μητρόπολη Κιλκισίου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/03/2012

Λάβαμε και δημοσιεύουμε απάντηση της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, που αφορά δημοσίευμά μας και παράλληλα εκφράζουμε και μια απορία.

«Προς:Διευθυντή σύνταξης της ενημερωτικής ιστοσελίδας ierovima.gr

Κύριε Διευθυντά, σε απάντηση του δημοσιεύματος σας, στην ενημερωτική σας ιστοσελίδα, στην στήλη «Τώρα που βρήκαμε παπά» στις 07/03/2012 με τίτλο «Μάλωσε τους αδελφούς του μητροπολίτες ο Κιλκισίου», εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας για τα όσα δήθεν δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής & Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, κατά την διάρκεια της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τα όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ παραποιούν την αλήθεια, από τα όσα πραγματικά υποστήριξε ο Μητροπολίτης Κιλκίς, για μια διακριτική και ουσιαστική προβολή δράσεων και εκδηλώσεων στον πανελλήνιο και όχι μόνο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί εσφαλμένες εντυπώσεις και σύγχυση.

Επίσης εκφράζουμε την απορία μας, πως μεταφέρονται οι πληροφορίες από τον ύψιστο εκκλησιαστικό θεσμό, της Ιεραρχίας όπου μόνο οι Ιεράρχες μετέχουν και μάλιστα με λανθασμένο τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και τα πρακτικά της συνεδρίασης, στα οποία παραπέμπουμε και τον πλέον δύσπιστο για την μοναδική αλήθεια των λεγομένων του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως»

 

(ΑΠΟΡΙΑ : τότε δεν κατανούμε γιατί την ώρα που ο σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ κατέθετε τις απόψεις του στον ύψιστο εκκλησιαστικό θεσμό, συνεπίσκοπός του διαμαρτυρήθηκε εντόνως για τα λεχθέντα)