Υπουργός Παιδείας: Βαθειά πίστη στην Ορθοδοξία

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/03/2012

 (πηγή ethnosonline)

Tη βαθιά του πίστη αλλά και την προσήλωσή του στην Ορθοδοξία και την παράδοσή της εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τον οποίο επισκέφθηκε στα γραφεία της αρχιεπισκοπής. 

Ο υπουργός τόνισε ότι η επίσκεψη δεν είναι εθιμοτυπική, αλλά ουσιαστική. «Έχω βαθιά πίστη, όπως ο απλός Έλληνας πιστεύει», είπε ο υπουργός και συνέχισε τονίζοντας ότι είναι επίκαιρη η στιγμή που επισκέπτεται τον αρχιεπίσκοπο διότι, σε λίγο, «θα γιορτάσουμε την παλιγγενεσία του έθνους, που συνδέεται με την παρουσία του κλήρου... Δίπλα στον Κοραή, ήταν ο Νεόφυτος Δούκας, ο Νεόφυτος Βάμβας, ο Κωνσταντίνος Οικονόμου ο εξ Οικονόμων κλπ. Και βεβαίως, δεν ξεχνάμε τον Αθανάσιο Διάκο».

Ο υπουργός τόνισε ότι η Παιδεία δεν μπορεί να αφίσταται από την Ορθοδοξία. Μάλιστα, εξέφρασε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του για όσα προσφέρει η Ορθοδοξία και η Εκκλησία στον λαό, ενώ δήλωσε ότι θα είναι κοντά στην Εκκλησία.

Ο αρχιεπίσκοπος, από την πλευρά του, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη αυτή. Τόνισε ότι αυτή η χαρά δεν οφείλεται μόνο στο ότι ο Γ. Μπαμπινιώτης είναι ο υπουργός Παιδείας, αλλά και γιατί είναι αυτό που είναι: πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και μεγάλος καθηγητής της επιστήμης της γλωσσολογίας, έχοντας προσφέρει πολλά στα ελληνικά γράμματα.

Επίσης, χαρακτήρισε επάξια την επιλογή του Γ. Μπαμπινιώτη στη θέση αυτή και επισήμανε ότι έχει δώσει δείγματα γραφής πως αυτά που πιστεύει θα τα υλοποιήσει. Τόνισε ότι η Εκκλησία θα σταθεί δίπλα του, καθώς, ειδικά αυτή την περίοδο, θέλει να κάνει πολλά και επιζητεί τη συνεργασία του.

Στο τέλος, τού προσέφερε το νεοεκδοθέν βιβλίο του για την εκκλησιαστική περιουσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατ΄ιδίαν συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την εκκλησιαστική εκπαίδευση, αλλά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.