Οι ομογενείς στηρίζουν οικογένειες με οικονομικά προβλήματα και τα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/03/2012

Άλλη μια προσπάθεια υποστήριξης των αδύνατων κοινωνικών στρωμάτων ανακοινώθηκε στη Νέα Υόρκη σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο κτήριο της Χιακής Ομοσπονδίας στην Astoriaτης ΝΥ τα μέλη της ομάδος του  « Help Chios  Relief  Fund».

Στόχος αυτής της νέα πρωτοβουλίας εκ μέρους των Χιωτών Αμερικής που απευθύνεται κατ αρχήν στους Χιώτες όλου του κόσμου και εν συνεχεία σε κάθε Έλληνα Ομογενή είναι να οργανωθεί ένα ταμείο το οποίο σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Χίου τα έσοδα του θα ανακουφίζουν οικογένειες στη Χίο που έχουν οικονομικά προβλήματα αφενός και αφετέρου θα συνδράμει από τα έσοδα του στα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Χίου που ήδη σιτίζει καθημερινά περί τις 400 οικογένειες απολυμένων και ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά. Την συνέντευξη τύπου παραχώρησαν οι επιχειρηματίες και μέλη της Χιακής Ομοσπονδίας κ. Νικόλαος Πουλής, Δρ. Νικόλαος Ράλλης, Γιώργος Αλμυρούδης, Κώστας Αλμυρούδης, Αμαλία Μπουρνία, Σταύρος Χαβιάρας, Γιώργος Κοντολιός, Γιώργος Μαλαφής, Δημήτρης Μεστούσης, Νικόλαος Παπαγιαννάκης, Στήβ Ζερβούδης και Βαγγέλης Καββάδας απερχόμενος πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας.

Στην συνέντευξη τύπου οι παραπάνω εξήγησαν τον τρόπο με τον οποίο θα εργαστούν προκειμένου να συγκεντρώνεται σε μηνιαία βάση ένα ποσό της τάξης των 5000$ το οποίο θα δίδεται απευθείας στην Ιερά Μητρόπολη για την αντιμετώπιση των εξόδων για τα συσσίτια, οικονομική στήριξη, ρούχα και άλλα ήδη που απαιτούνται για τις ανάγκες κάθε οικογένειας που σήμερα αδυνατεί να ανταπεξέλθει των καθημερινών αναγκών της.

 

Η νέα αυτή ομογενειακή οργάνωση το «HelpChiosReliefFund» με έδρα την Νέα Υόρκη θα απευθυνθεί στους Χιώτες του Κόσμου εκτός Ελλάδος με κάθε τρόπο (μέσω διαδικτύου μέσω των socialnetworkμε επιστολές emailκτλ) με στόχο να συγκεντρώσει ένα αρχικό ποσό άνω των 60.000$ και από αυτό το ποσό κάθε μήνα να εκταμιεύονται μηνιαίως κατ αρχήν το ποσό των 5000$ το οποίο θα αποστέλλεται σε μόνιμη βάση στην Ιερά Μητρόπολη Χίου. Το HelpChiosReliefFundσε μόνιμη βάση με ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα θα ενημερώνει επακριβώς τους δωρητές και συμμετέχοντες στο πρόγραμμα βοήθειας που πάνε τα χρήματα που ο κάθε ένας διαθέτει είτε από το υστέρημα είτε από το περίσσευμα του. Τα χρήματα που θα κατατίθενται στο λογαριασμό αυτό μαζί με τους τόκους θα διατίθεται 100% αποκλειστικά και μόνον για τον σκοπό αυτό. Το πρόγραμμα θα κρατήσει όσο χρειαστεί προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες των Χιωτών που χρήζουν βοηθείας και θα είναι ανοιχτό για έλεγχο ανά πάσα στιγμή σε όποιον το ζητήσει όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε από τους μετέχοντες στην πρωτοβουλία.

 

Η προσπάθεια γίνεται με την στενή συνεργασία και τις ευλογίες του επιχώριου Οικείου Ιεράρχη Μητροπολίτη Χίου, Οινουσών και Ψαρών κ. Μάρκου με τον οποίο είναι σε ανοιχτή επικοινωνία τα μέλη της ομάδος του Help Chios Relie fFund. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ένας εκ των μελών της ομάδος ο κ. Μαλαφής, πρώην πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι θα δίδει 1000$ κάθε μήνα ενώ ήδη το ποσό που συγκεντρώνεται από τα μέλη της ομάδος που θα είναι σε ανοιχτό λογαριασμό στον οποίο θα μπορεί να έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε από τους δωρητές –ανεξαρτήτως ποσού- μέσω διαδικτύου , ξεπερνά τις 30.000$. Οι προσφορές αναμένεται να αυξηθούν το προσεχές διάστημα με την έναρξη της καμπάνιας αυτής που χτες ανακοινώθηκε. Ο λογαριασμός που δόθηκε στην δημοσιότητα για την συγκέντρωση χρημάτων είναι 1000070298 στην Ομογενειακή ελληνικής ιδιοκτησίας τράπεζα MarathonBank.Ο Λογαριασμός αφορά μόνον έλληνες της Ομογένειας των ΗΠΑ.

 

Ο νέος αυτός οργανισμός που είναι μια ακόμα προσπάθεια που τελεί υπό την αιγίδα και στην στενή συνεργασία της Χιακής Ομοσπονδίας , ενός εκ των πλέον δραστήριων ομογενειακών οργανώσεων με πολύπλευρη και πολυσχιδή δράση σε πολλούς τομείς στην κοινωνία των ΕλληνοΑμερικανών.

 

Πηγή: www.metrogreece.gr