Το διήμερο της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/03/2012

  Συνέρχεται την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 σε έκτακτή της Συνέλευση η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα).

  Το πρωί της Τετάρτης, 7 Μαρτίου, από ώρας 6:30 - έως 8:30 θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της  Ι­ε­ράς Μονής Πετράκη, ιερουργούντος του νεωτέρου τη τάξει Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου. Στις 9:00 θα αρχίσουν οι εργασίες των Συνεδριάσεων με Εναρκτήρια  Ι­ε­ρά Ακολουθία στο Μέγα Συνοδικό. 

  Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της  Ι­ε­ράς Συνόδου της  Ι­ε­ραρ­χί­ας, θα  προσφωνήσει τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους και θα αντιφωνήσει ο πρώτος τη τάξει Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, εκ των μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

  Θα ακολουθήσει η εκλογή της εξ Αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τύπο.

  Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και  Αλμωπίας κ. Ιωήλ, θα παρουσιάσει την Εισήγησή του με θέμα:  «Η Εκκλησία μπροστά στην κρίση του τόπου μας». Θα ακολουθήσει συζήτηση επί της Εισηγήσεως.

  Την Πέμπτη 8 Μαρτίου, ώρα 9:00, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος θα παρουσιάσει την Εισήγησή του με θέμα: «Έγκρισις Κανονισμού "Περί Εφημερίων"». Θα ακολουθήσει συζήτηση επί της Εισηγήσεως.

  Στη  συνέχεια  ο  Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Ηλείας

 κ. Γερμανός, θα παρουσιάσει την Εισήγησή του με θέμα: «Περί του δυνατού, νομικώς και κανονικώς, εκλογής Τιτουλαρίων Επισκόπων εις την Εκκλησίαν της Ελλάδος». Θα ακολουθήσει συζήτηση επί της Εισηγήσεως, και λήψη Αποφάσεως περί της Εκλογής Τιτουλαρίων Επισκόπων.

   Σε περίπτωση καταφατικής αποφάσεως, το ιερό Σώμα θα προβεί στην εκλογή δύο (2) Τιτουλαρίων Επισκόπων, για τις ανάγκες της Κεντρικής Εκκλησιαστικής Διοικήσεως.

 Τέλος, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην συζήτηση και Ψήφιση Κανονισμών και θα ασχοληθεί με τρέχοντα Υπηρεσιακά θέματα.

 

 

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.