Αρχιεπίσκοπος: "Ελάτε να θυμηθούμε τον στρατηγό Μακρυγιάννη"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/03/2012

Η πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σοβαρό κίνδυνο, πληρώνοντας βαρύ τίμημα για λάθη δεκαετιών, δικά μας και των εταίρων μας στην ευρωζώνη, αλλά θα τα καταφέρουμε, είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στην ομιλία του στο γεύμα που παρέθεσε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, για τη σημερινή γιορτή της Ορθοδοξίας, όπως γίνεται κάθε χρόνο.  Ο κ. Παπούλιας στην ομιλία του, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα τα καταφέρουμε ως χώρα και αναφέρθηκε στις σχέσεις Πολιτείας Εκκλησίας τονίζοντας ότι αυτές είναι δημιουργικές αν και οι ρόλοι μας -όπως είπε- είναι διακριτοί. Η επιδίωξη είναι κοινή: Η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Η στήριξη των ασθενέστερων συμπολιτών μας, η προστασία όσων υποφέρουν από τις συνέπειες της κρίσης.

Το κοινωνικό έργο της αρχιεπισκοπής και της Εκκλησίας, έχει ιδιαίτερη σημασία σε μία εποχή που δοκιμάζονται οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας. Έχει μεγάλη σημασία να τελειώσει το συντομότερο δυνατό αυτή η δοκιμασία. Να περάσουμε απέναντι χωρίς να μείνει κανένας πίσω.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στην ομιλία του στο γεύμα επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι η "εικονομαχία" σήμερα γκρέμισε την πιο ιερή εικόνα του Θεού που είναι του ανθρώπου. Πολλές τέτοιες εικόνες βλέπουμε γκρεμισμένες και ζητούν αναστήλωση σήμερα, “ και κατέληξε:

"Ελάτε να θυμηθούμε τον στρατηγό Μακρυγιάννη" και έκλεισε χαρακτηριστικά την ομιλία του λέγοντας ότι αυτή η πατρίδα δεν είναι δική μου, δεν είναι δική σου, είναι όλων μας.