Στο Παρεκκλήσι του Ορφανοτροφείου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/09/2015

 

Πανηγύρισε σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου 2015, το Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου «ΟΙΚΟΣ ΑΓΙΑΣ ΧΛΟΗΣ» της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Τον Εσπερινό κατά την παραμονή, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015, τέλεσαν Ιερείς της Ι. Μητροπόλεώς μας παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος ευχήθηκε κατάλληλα στους παρισταμένους χριστιανούς απευθύνοντας τους λόγους πνευματικής οικοδομής.

Την επομένη προεξήρχε του Όρθρου και της Θ. Λειτουργίας πλαισιωμένος από Ιερείς και Διακόνους συνοδούς του και συνεργάτες του στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως και τέλεσε επιμνημόσυνο Τρισάγιο εις μνήμην όλων των Ευεργετών και Δωρητών του Ορφανοτροφείου και της Ι. Μητροπόλεώς μας, Κληρικών και Λαϊκών.

Στους παρευρισκόμενους πιστούς ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας μίλησε για το αξιέπαινο έργο των Δωρητών των ευαγών Ιδρυμάτων μας, για τα Κληροδοτήματα που ιδρύθηκαν από τις κληρονομίες τους, στο πως αυτά αξιοποιήθηκαν αλλά και θα αξιοποιηθούν από την Ι. Μητρόπολή μας και ευχήθηκε να υπάρχει το πνεύμα που προκύπτει από τα ονόματα που εορτάζουν σήμερα δηλαδή η κατά Θεόν σοφία, πίστη αγάπη και ελπίδα.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ