Επικοινωνία του μητροπολίτη Βρεσθένης με νέους και το πινγκ-πονγκ

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/02/2012

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως - Ιδιαίτερη ευχάριστη έκπληξη για τους φοιτητές του  ΑΤΕΙ Αιγίου,  απετέλεσε η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ.Θεοκλήτου στο χώρο του Εκπαιδευτικού αυτού Ιδρύματος της πόλης μας σήμερα Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012.

Ο Σεβασμιώτατος κατόπιν ευλογίας του Ποιμενάρχου μας κ. Αμβροσίου,  επισκέφθηκε τους φοιτητές με σκοπό να συνομιλήσει μαζί τους, να αφουγκραστεί τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους, να γίνει φίλος τους ανοίγοντας έτσι ένα δίαυλο επικοινωνίας της Τοπικής μας Εκκλησίας με τους νέους ανθρώπους, αυτούς που αποτελούν την ελπίδα του μέλλοντος, μέσα στον διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο μας.

Αφού έπαιξε μαζί τους πιvγκ πονγκ, σπάζοντας με αυτό τον τρόπο τον πάγο και την αμηχανία της επικοινωνίας, τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων, όπου εκεί ο  Σεβασμιώτατος  στην σύντομη παρέμβασή του και με αφορμή σχετικά ερωτήματα των νέων,  αναφέρθηκε στον εσφαλμένο τρόπο αντίληψης που πολλές φορές έχουμε για τον Χριστό και την Εκκλησία είτε από άγνοια είτε επειδή η κατήχησή μας μέσα στην οικογένεια και το σχολείο ήταν πολύ φτωχή και ελλιπής.

Συζήτησε με  τους φοιτητές θέματα όπως η ελευθερία του ανθρώπου και πώς αυτή πρακτικά βιώνεται μέσα στη ζωή του χριστιανού, τι  είναι  αμαρτία, το νόημα της αληθινής νηστείας,  αναφέρθηκε, κατόπιν σχετικών ερωτήσεων των φοιτητών,  σε λάθη που έγιναν από εκπροσώπους της Εκκλησίας στο παρελθόν, και υπογράμμισε ότι ο Χριστός  αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους,  δικαίους και αμαρτωλούς δίνοντας συγχρόνως στον κάθε άνθρωπο την ελευθερία, αφού τον γνωρίσει,  να επιλέξει εάν επιθυμεί να παραμείνει ή όχι στο σώμα της Εκκλησίας .

Κάλεσε τους νέους   να  τολμήσουν να εισέλθουν  στην Εκκλησία, να την γνωρίσουν  και  κατόπιν οι ίδιοι με την αγνότητα, την μαχητικότητα, την αλήθεια, την εντιμότητα  και  την ειλικρίνειά τους να αλλάξουν τα κακώς κείμενα.

Δίνοντας  τις πατρικές ευχές του τόνισε ότι σήμερα εγκαινιάζει μια ειλικρινή επικοινωνία μαζί τους, την οποία εάν και οι ίδιοι το επιθυμούν θα συνεχίσουν μέσα από άλλες ευκαιρίες συναντήσεων.