Ομογενείς της Κεφαλλονιάς στηρίζουν τον π.Νικόλαο Χαρτουλιάρη

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 14/09/2015

Οι ομογενείς της Κεφαλλονιάς στηρίζουν τον π. Νικόλαο Χαρτουλιάρη και έστειλαν σχετική επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην οποία αναφέρουν τα εξής: 


Προς: Τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυµο, και τους Σεβασµιότατους Αγίους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Μακαριότατε, Σεβασµιότατοι,

 

Εκπροσωπώντας µεγάλο µέρος των απόδηµων Κεφαλλονιτών της περιοχής της Νέας Υόρκης και περιχώρων, όπου δραστηριοποιείται ο Σύλλογος «Αίνος» και πιστεύοντας ότι έχουµε την ίδια άποψη µε τους απανταχού Κεφαλλήνες, θεωρούµε υποχρέωσή µας να υποβάλουµε στα µέλη της σεπτής Ιεραρχίας τις σκέψεις και τα συναισθήµατά µας διά τον διάδοχο ποιµενάρχη της νήσου µας. Οι Κεφαλλήνες της διασποράς, αλλά και ο λαός της Κεφαλονιάς, είναι πληγωµένοι από την κοίµηση µέσα στον ίδιο χρόνο δύο Μητροπολιτών µας, του Μακαριστού Σπυρίδωνος αλλά και του Κεφαλλήνα Μακαριστού Γεράσιµου Φωκά, πριν καν ενθρονιστεί.

Στις επόµενες αρχιερατικές εκλογές, υποψήφιος για τη πλήρωση της θέσης είναι ένα άλλο άξιο τέκνο της ιδιαίτερης πατρίδας µας. Ο διαπρεπής κληρικός και ιατρός, Αρχιµ. π. Νικόλαος Χαρτουλιάρης, ο οποίος είναι Προϊστάµενος στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στην Κηφισιά, όπου συγκεντρώνει κοντά του όλους τους Κεφαλλήνες της περιοχής. (Το πλούσιο Βιογραφικό και τη δράση του στην υπηρεσία του ανθρώπου και στην εκκλησία του Χριστού σας είναι ήδη γνωστό). Συνάµα µε τη λαµπρή ιατρική του καριέρα, αφιερώθηκε και στην Εκκλησία του Χριστού. Επιτελεί µε ζήλο τα καθήκοντά του, συνδυάζοντας και θέτοντας στην υπηρεσία του ανθρώπου, ένα πλούσιο χριστιανικό, φιλανθρωπικό αλλά και ιατρικό έργο. Είναι αγαπητός στην Κεφαλονιά και στην οµογένεια µας η οποία τον στηρίζει ανεπιφύλακτα και θα είναι κοντά του, για να τον βοηθήσει στην επίλυση των προβληµάτων της Μητροπόλεώς µας. Η δράση τα χαρίσµατα και η αγάπη του για το νησί µας, είναι εγγύηση για την επιτυχία του έργου του.

 

Ως κεφαλλονίτης, γνωρίζει άριστα τα ήθη, τα έθιµα και τις παραδόσεις µας καθώς και την ιδιορρυθµία του λαού. Θεωρούµε και πιστεύουµε ότι η εκλογή του αυτήν τη στιγµή είναι η καταλληλότερη λύση για την ιδιαίτερη πατρίδα µας. Ήταν συνυποψήφιος µε τον µακαριστό Γεράσιµο στις προηγούµενες εκλογές και θεωρούµε ως φυσιολογική εξέλιξη την προαγωγή του αφού και ο Αρχιεπίσκοπός µας µε δηλώσεις του έχει δεσµευτεί ότι ο «επόµενος Μητροπολίτης µας θα είναι Κεφαλλονίτης».

Αυτές τις λίγες σκέψεις Μακαριότατε Αρχιεπίσκοπε και Άγιοι Αρχιερείς θέλουµε να σας µεταφέρουµε µε την ελπίδα ότι οι προσδοκίες µας θα συµπέσουν µε τις Ιερές αποφάσεις Σας.Ευχόµαστε όπως ο Πανάγαθος Θεός Σας ευλογεί πάντα και οι ευχές του Πολιούχου της νήσου µας Αγίου Γερασίµου Σας συνοδεύουν και σας ενδυναµώνουν στο βαρύ και θεάρεστο έργο Σας.

Μετά Σεβασµού

Βασίλης Κοκκόσης

Πρόεδρος του Συλλόγου «Αίνος» Νέας Υόρκης και Περιχώρων