Υπέρλαμπρος ο εορτασμός του Σταυρού στην Κυπαρισσία

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/09/2015
Η ορθόδοξη ελληνική εκκλησία τίμησε την Δευτέρα με λαμπρές εκδηλώσεις την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Μετά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία κορυφώθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις καθώς η Κυπαρισσία για μια εβδομάδα με το ιστορικό της πανηγύρι φέτος συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες από την Ηλεία και την Μεσσηνία.

Στην Τριφυλία, επίκεντρο της εορτής ήταν ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κυπαρισσίας όπου το πρωί της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η λιτάνευση της Ιερής εικόνα και του τιμίου σταυρού με την συνοδεία μαθητών Δημοτικών σχολείων, της Φιλαρμονικής της Δ.Ε Κυπαρισσίας σε άψογο σχηματισμό και τον ιερό κλήρο. ...Η περιφορά του τιμίου σταυρού στο χώρο διεξαγωγής του πανηγυριού επέστρεψε στον Ιερό ναό όπου ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε καλή φώτιση σε όλους με υγεία και πνευματική διαύγεια που συνοδεύει το πνεύμα της εορτής. Αργότερα στο ξενοδοχείο Κανελλάκης αποδόθηκε κέρασμα στους προσκεκλημένους όπου οι πολιτευτές από όλους τους χώρους τα είπαν μεταξύ τους.
 
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τριφυλίας Τάκης Κατσίβελας τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται στις μέρες που διανύουμε είναι η ανύψωση της πατρίδας και τους έθνους καθώς η τραγική εμπειρία των τελευταίων μηνών μας έφερε σε τραγικές καταστάσεις για να προσθέσει ότι χύθηκε ο μεγάλος κουβάς με το αίμα και των ιδρώτα των πολιτών που είχαν όνειρα με ελπίδες πιστεύοντας ότι η χάρη του σταυρού θα μας φωτίσει να έχουμε καλύτερες επιλογές, που θα χαράξουν το μέλλον του τόπου καθώς δεν υπάρχει πολλά περιθώρια ελιγμών.
 
Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και αξιοπιστία
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Περικλής Μαντάς δήλωσε ότι εύχεται οι δύσκολες εκλογές που έρχονται να μας βρουν περισσότερο ενωμένους, η χώρα μας να αποκτήσει σταθερότητα και αξιοπιστία για να μπορέσει στα σταθεί στα πόδια της ώστε να βγούμε από το δύσκολο σκόπελο της οικονομικής ύφεσης. Κατέληξε λέγοντας ότι αυτή η γιορτή μπορεί να μας φέρει το παράδειγμα της ενότητας ώστε να είμαστε δυνατοί για να ανταποκριθούμε στο μέλλον. Στις εκδηλώσεις έδωσαν το παρών αυτοδιοικητικοί, ο διοικητής της αστυνομικής υποδιεύθυνσης κ. Κρυοβρυσανάκης και της Τροχαίας κ. Μάνδαλος, εκπρόσωπος του λιμενικού σταθμού, της Πυροσβεστικής και όλων των αρχών, η εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων.
Χρόνια πολλά και κυρίως φώτιση σε όλους μας...
 
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ