Η ετήσια χοροεσπερίδα της Βοηθητικής Αδελφότητας Κυριών και Δεσποινίδων «Αγία Αγάθη» στο Λονδίνο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/02/2012

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5ηΦεβρουαρίου 2012, στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα στο Harrow ΒΔ Λονδίνου, η Ετήσια Χοροεσπερίδα της Βοηθητικής Αδελφότητας Κυριών & Δεσποινίδων «Αγία Αγάθη». Την εκδήλωση παρακολούθησαν 120 μέλη και φίλοι της Αδελφότητας.

 

Παρευρέθηκαν, ως επίσημοι προσκεκλημένοι, ο Δήμαρχος του Harrow Cllr. Mrinal Choudhury με τη σύζυγό του και ο Αγιοταφίτης Αρχιμ. π. Ιερώνυμος. Τους προσκεκλημένους και όλους τους συνδαιτυμόνες καλωσόρισε κατ’ αρχάς ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγ. Παντελήμονος κ. Παντελής Δημοσθένους.

 

Κατόπιν απηύθηνε χαιρετισμό η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος της Αδελφότητας κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου, η οποία είπε:

 

ΣεβαστοίΠατέρες,

Mr. Mayor of the London Borough of Harrow and Madam Mayoress,

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Κοινότητάς μας,

Αγαπητά μέλη και φίλοι της Αδελφότητά μας,

 

Εκ μέρους της Επιτροπής της Βοηθητικής Αδελφότητάς μας, σας καλωσορίζουμε όλους στην αποψινή εορταστική και πανηγυρική Ετήσια Χοροεσπερίδα μας, η οποία πραγματοποιείται την ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Αγίας Αγάθης, Προστάτιδος της Αδελφότητάς μας.

 

Today, Mr. Mayor and dear friends, according to our Church calendar we commemorate Saint Agatha. She is the Patron Saint of our Sisterhood. She lived during the third century in Sicily and eventually became a martyr for her Christian faith. She was renowned for her Christian piety, virtue, inner beauty and strength. We, the members of our Sisterhood, are trying hard to imitate Saint Agatha in all those virtues and to make sure that we are there for all our sisters and brothers who need our spiritual and material help.

 

Our Sisterhood proudly operates within our progressive Greek Orthodox Community in Harrow, which has recently constructed a magnificent place of worship, the Byzantine basilica dedicated to Saint Panteleimon and Saint Paraskevi. We are honoured and privileged to have been able to contribute in the efforts to erect such a landmark and a real monument within our multicultural area.

 

Η Επιτροπή μας, ακολουθώντας το ιερό παράδειγμα της Αγίας Αγάθης, είναι ιδιαίτερα δραστήρια, έχοντας καθιερώσει πολλά και ποικίλα έργα, προς όφελος της εκκλησίας και της Κοινότητάς μας, αλλά επίσης και προς βοήθεια και ανακούφιση πολλών συνανθρώπων μας. Όλες οι Κυρίες εργάζονται με χριστιανική αγωνιστικότητα για το αγαθό, για το καλό και την πρόοδο σε όλους τους επί μέρους τομείς του Κοινοτικού πεδίου.

 

Βέβαια, είναι αλήθεια πως το τελευταίο διάστημα, το κέντρο της μέριμνάς μας είναι η οικονομική ενίσχυση του Εράνου της Κοινότητάς μας, με σκοπό την αποπληρωμή του χρέους της εκκλησίας μας. Προς τον σκοπό αυτό σας καλούμε όλους να γίνεται συμμέτοχοι και συνοδοιπόροι μας.

 

Οπωσδήποτε όμως η Αδελφότητά μας αναπτύσσει και μια ευρύτατα κοινωνική δραστηριότητα, πάντα μέσα στο πλαίσιο της θεοφιλούς Κοινότητάς μας. Τα τακτικά μέλη και οι φίλοι μας γνωρίζουν για τις μηνιαίες Πνευματικές Συνάξεις, για την ετοιμασία και πώληση γλυκών προς τους εκκλησιαζόμενους, για το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, για τις ημερήσιες και πολυήμερες εκδρομές και προσκυνήματα, για την συνεχή φροντίδα με σκοπό τον καλλωπισμό του Ιερού Ναού μας, για τις απλόχερες φιλοξενίες που αναλαμβάνουμε στην Κοινότητά μας και τόσα άλλα.

 

Παράλληλα, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, με αποφασιστικότητα και με στρατηγικό σχεδιασμό. Στην ανοδική πορεία που έχουμε όλες και όλοι μαζί χαράξει υπάρχει χώρος για όλους. Ας προχωρήσουμε με όραμα και αποφασιστικότητα προς την ευόδωση των ευγενών στόχων μας. Το μέλλον της φιλοπρόοδης Κοινότητάς μας θα είναι σίγουρα λαμπρό.

 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα, εκ μέρους του Συμβουλίου μας και εμού προσωπικά, να απευθύνω θερμότατες ευχαριστίες σε όλες και όλους που συνέβαλαν στην επιτυχία του έργου της Αδελφότητάς μας μέχρι σήμερα. Ιδιαίτερα θα ήθελα να αναφέρω την αγαπητή και σεβαστή σε όλους μας κα. Εύα Χρήστου, από την οποία παρέλαβα τη σκυτάλη της Προεδρίας. Θα ήθελα δε να την ευχαριστήσω εγκάρδια για την πολύχρονη και καρποφόρα συνεργασία που είχαμε πάντα.

 

Ολοκληρώνοντας τη σύντομη αυτή ομιλία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους που συμμετείχαν με διάφορους τρόπους στην επιτυχία της αποψινής εκδήλωσης και να ευχηθώ καλή διασκέδαση. Χρόνια Πολλά και η Αγία Αγάθη να είναι πάντα θερμή μεσίτρια και βοηθός όλων μας.

 

Στην συνέχεια χαιρέτισε τους παρευρισκομένους ο Δήμαρχος του Harrow, ο οποίος συνεχάρη την Αδελφότητα και την Κοινότητα για τις πολλές δραστηριότητες και επιτυχίες τους. Κατόπιν έλαβε τον λόγο ο Αρχιμ. Ιερώνυμος, ο οποίος μεταξύ των άλλων υπογράμμισε τη θέση και τον ρόλο των γυναικών στο έργο της Εκκλησίας μας. Τέλος, ομίλησε ο Ιερατικώς Προϊστάμενος Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, ο οποίος κατ’ αρχάς συνεχάρη τα μέλη της Βοηθητικής Αδελφότητας για τις πολλαπλές και ποικίλες ευεργετικές προσφορές τους στην Κοινότητα, κι επίσης εξήρε τον ρόλο και τη συνεισφορά της απελθούσης Προέδρου της Βοηθητικής Αδελφότητας κας Εύας Χρήστου, στην οποία το Δ.Σ. της Αδελφότητας προσέφερε αναμνηστικό δώρο και ωραία ανθοδέσμη.

 

Οι εξαίρετοι μουσικοί Γιώργος Γρηγορίου και Νίκος Σαββίδης διασκέδασαν τους παρευρισκομένους με την ωραία ελληνική μουσική τους.