Η ευγνωμοσύνη του μητροπολίτη Παύλου προς τους κτήτορες του Ιερού ναού

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/02/2012

Στις 2 Φεβρουαρίου 2012, Εορτή της Δεσποτικής και Θεομητορικής Εορτής της Υπαπαντής Του Σωτήρος Χριστού, εόρτασε την Ιερά Πανήγυρή του, πανηγυρικώς για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του, ο νέος περικαλλής Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη.

Την 1 Φεβρουαρίου 2012 παραμονή της Εορτής και ώρα 6.30 μ.μ. , τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ε. Β. Β. & Β. κ. Παύλο, περιστοιχιζόμενος από πλειάδα Ιερέων και Διακόνων και την συμμετοχή πλήθος κόσμου ενοριτών και προσκυνητών.

Τον Θείον Λόγο κήρυξε ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Γλυφάδας Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φειδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, τόσο στα γεγονότα της Εορτής, όσο στην προσμονή και πίστη του Δίκαιου Συμεών καθώς και το τι σημαίνει το γεγονός για κάθε πιστό στη Θεία Λειτουργία.

Στο τέλος πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στις δυσκολίες και αντιξοότητες που ξεπεράστηκαν χάρις της Θαυματουργικής παρέμβασης της ίδιας της Παναγίας, και ένα χρόνιο θέμα 30 ετών, χάρις τις ενέργειες του τότε Δημάρχου Βουλιαγμένης και νυν αν και με σοβαρά προβλήματα υγείας Δήμαρχο ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ κ. Γρηγόριος Κασιδόκωστας και με την καθοριστική προσφορά αγάπης της Οικογένειας Αθανασίου και Μαρίνης Μαρτίνου, καταφέραμε το ακατόρθωτο, ο Ιερός Ναός μέσα σε 2.5 χρόνια όχι μόνο να έχει κατασκευαστεί και αποπερατωθεί μαζί με την Αγιογραφία πλήρως, αλλά και να αξιωνόμαστε να τελούμε και την πρώτη Ιερά Πανήγυρής του. Δόξα να έχει ο Τριαδικός Θεός, τιμή η Παναγία μας αλλά και τα όργανά τους, όπως τους χαρακτήρισε τους Μεγάλους Ευεργέτες και της Ενορίας αυτής αλλά και γενικότερα όλης της Ιεράς Μητροπόλεως οικογένεια Αθανασίου και Μαρίνης Μαρτίνου, εις μνήμην της θυγατέρας τους Αθηνάς. Λέγοντας αυτά ο Σεβασμιώτατος κατέβηκε από το θρόνο και με δάκρυα στα μάτια αγκάλιασε με ευγνωμοσύνη τα πρόσωπα των δύο κτητόρων του Ιερού Ναού.