Ι.Μ.Χαλκίδος: Εθελοντική αιμοδοσία-Ι.Ν. Αγίου Νικολάου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/02/2012

Αγαπητό μου παιδί,

Αιώνες τώρα η λογχευθείσα πλευρά του Χριστού ζωογονεί με το Πανάγιο και Θεϊκό Αίμα Του, κάθε άνθρωπο που μεταλαμβάνει στη Θεία Λειτουργία και του μεταγγίζει την αληθινή Ζωή. Προέκταση της Θείας Λειτουργίας στην σκληρή καθημερινότηταείναι η δική μας έμπρακτη εφαρμογή της αγάπης προς τον πλησίον, της αναγέννησης της ελπίδας και της καλλιέργειας της αδελφοσύνης. Ο καθημερινός αγώνας να σταθούμε δίπλα στον άνθρωπο που υποφέρει, που αγωνίζεται, που αγωνιά. Πόσο μάλλον όταν ο συνάνθρωπός μας κινδυνεύει κιόλας ! Όταν η ζωή, η ακεραιότητα, η ελπίδα, το μέλλον και τα όνειρά του εξαρτώνται από τη δική μας στάση ευθύνης !

Μια τέτοια στάση ευθύνης είναι η εθελοντική αιμοδοσία.Μια στάση και μια πράξη αληθινής αγάπης, φροντίδας και ουσιαστικής προσφοράς, που διατρανώνει την αλληλεγγύη του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του και καταξιώνει τον όρο ανιδιοτέλεια. Είναι μια πράξη κατά την οποία δίνουμεένα ανεκτίμητο δώρο ζωής. Δίνουμε, κυριολεκτικά, ένα κομμάτι του εαυτού μας για τον ΑΛΛΟΝ, που είναι όχι μόνον συνάνθρωπός μας και αδελφός μας αλλά -κυρίως- εικόνα του Θεού μας!

Η ενορία μας, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της αγάπης καιστη συνεχή έκκληση πολλών ενοριτών και προσκυνητών για βοήθεια σε δύσκολες ώρες οδύνης,προσπάθησε και στο παρελθόν να δημιουργήσει Τράπεζα Αίματος. Αλλά η προσπάθεια δεν είχε τη συνέχεια που έπρεπε…ούτε το ζήλο που άρμοζε, αν αναλογιστεί κανείς ότι στη χώρα μας χρειαζόμαστε περίπου 670.000 μονάδες αίματος μόνον για την κάλυψη των μεταγγίσεων την ασθενών…

Κι η ευθύνη για την αποτυχία ανήκει σε όλους μας…

Γι' αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο ! Πρέπει να αναθερμάνουμε το ζήλο, να διώξουμε τους φόβους, τις φοβίες, τις όποιες αναστολές, να αφιερώσουμε ελάχιστο από το χρόνο μας για να ποτίσουμε και με το δικό μας αίμα το δέντρο της Αγάπης. Πρέπει να αγωνιστούμε περισσότερο ώστε να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες μονάδες αίματος ! …Αίμα που ίσως κάποτε χρειαστεί και σε μας ή σε κάποιο από τα αγαπημένα μαςπρόσωπα….Γιατί μην ξεχνάμε ότι κάθε λεπτό η ζωή μας μπορεί ν'  αλλάξει κι εντελώς ξαφνικά να μας φέρει στη θέση όσων σήμερα απεγνωσμένα ζητούν τη βοήθεια και τη συμπαράστασή μας…το αίμα μας…

Σύνθημα του αγώνα και της κινητοποίησής μας: 

Δίνουμε αίμα, γιατί μας περισσεύει η αγάπη !

Σε παρακαλώ, λοιπόν, δραστηριοποίησε τον εαυτό σου και γίνε  εθελοντής αιμοδότης. Μιμήσου τον Πρώτο Αιμοδότη-Ζωοδότη Χριστό. Αφιέρωσε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σου για να προσφέρεις  αίμα, στην αιμοδοσία που διοργανώνεται από την ενορία μας σε αίθουσα του Πνευματικού μας Κέντρου στο παρεκκλήσιο της Παναγίας της Οδηγήτριας  την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, και ώρα 09:00 με 13:00. Σε περιμένουμε!!!

Έλα ! Μη διστάσεις!

Και να θυμάσαι πάντα ότι:

"Όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου. Όταν δίνεις γεμίζει η ψυχή σου !"