Η Αμαλιάδα τιμά τον Άγιο Τρύφωνα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/01/2012

Εορτή του Αγίου Τρύφωνος αύριο και από σήμερα το απόγευμα αρχίζει ο πανηγυρικός εορτασμός στις περιοχές του νομού Ηλείας που τιμάται ιδιαίτερα η μνήμη του.

Στην Αμαλιάδα, εορτάζει  ο Ιερός Ναός Αγίου Τρύφωνα όπου σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου και ώρα 6:00 το απόγευμα παραμονή της εορτής, θα ψαλλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου.

Αύριο Τετάρτη, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού. 

Στα Βυτινέικα στις 16.30 θα τελεστεί ο πανηγυρικός Εσπερινός όπου θα ομιλήσει ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ηλίας Παπαγγελής, ενώ το πρωί στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ο οποίος θα ομιλήσεις και θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου.

Ο Άγιος Τρύφωνας μαρτύρησε σε νεαρή ηλικία το 249 μ.Χ. και θεωρείται προστάτης των αγροτών και ιδιαίτερα των Αμπελουργών, γι αυτό σε πολλές αγιογραφίες εικονίζεται να κρατά κλαδευτήρι.