Ανησυχία για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση και τους διορισμούς εφημερίων

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/01/2012

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων είχε την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στο Μητροπολιτικό Μέγαρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, αμέσως μετά την πανηγυρική εκδήλωση του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου Λαμίας, επί τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών.

Το κλίμα που επεκράτησε κατά την πολύωρη συνάντηση ήταν φιλικό και θερμό. Ο κ. Γενικός ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο σε θέματα της αρμοδιότητός του και τον διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον του Υπουργείου για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, την οποία θα εξακολουθήσει να περιβάλλει με αγάπη, με στόχο πάντοτε την προετοιμασία καταλλήλων στελεχών για την Εκκλησία και την Κοινωνία. Ο Σεβασμιώτατος άκουσε με ικανοποίηση τις διαβεβαιώσεις του κ. Γενικού και πρότεινε τρόπους βελτιώ­σεως και ενισχύσεως του ιστορικού ρόλου των Εκκλησιαστικών Σχολείων. Ἐπίσης συζήτησαν θέματα γενικοτέρου ενδιαφέροντος.

Στην συνάντηση, αργότερα, συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπο­λί­της Καρπενησίου κ. Νικόλαος και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Τα­τάρνης Αρχ. Δοσίθεος, ο οποίος ήταν ομιλητής στην εορταστική εκδήλωση. Ο άγιος Καρπενησίου εξέφρασε την αγωνία του για τον περιορισμό των διορισμών Εφημερίων και εζήτησε άρση του μέτρου, που αφήνει ακέφαλες μικρές και μεγάλες ενορίες.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ