Ο μητροπολίτης Εφραίμ προσκεκλημένος του μητροπολίτη Σύρου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/01/2012

Το πρόγραμμα των Λατρευτικών Εκδηλώσεων του Ιερούς Ναού Ευαγγελιστρίας Τήνου με αφορμή τον εορτασμό της 189ης επετείου Ευρέσεως της Αγίας και Θαυματουργού Εικόνας της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ έχει ως ακολούθως:

29 & 30 Ιανουαρίου 2012

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Ώρα 3:00 μ.μ. Περιφορά της Αγίας Εικόνος με πλήρη εκκλησιαστική τάξη και τέλεση Μεγάλου Δισαρχιερατικού Εσπερινού προεξάρχοντος του προσκληθέντος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β΄, Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας κ. Εφραίμ, στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως.

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Ώρα 7:30 π.μ.. Τέλεση Όρθρου &  Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.

Ώρα 10:35 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του αειμνήστου Επισκόπου Τήνου Γαβριήλ και κατάθεση στεφάνου από το Σεβασμιώτατο Πρόεδρο της Δ.Ε. του Ιερού Ιδρύματος κ. Δωρόθεο Β΄

Ώρα 2:00 μ.μ. Τέλεση ακολουθίας Θ΄ ώρας στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως. Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας στην πόλη με πλήρη εκκλησιαστική τάξη κατά τα καθιερωμένα. Επί της εξέδρας θα λάβει χώρα παράδοση προς τον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, δωρηθέντος προς αυτόν, εις διηνεκή ευλογία και αγιασμό των ευλαβών προσκυνητών, εκ μέρους της ομωνύμου Ιεράς Μονής της νήσου Αιγίνης, τη ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ. Επάνοδος στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας. Επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των Κτητόρων του Πάνσεπτου Ναού και του Ιερού Καθιδρύματος.

Ώρα 4:00 μ.μ. Τέλεση Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού.